Neuroložka Eva Š. v opilosti usmrtila syna a dvakrát ordinovala: Soud ji nařídil léčení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Neuroložka Eva Š. v opilosti usmrtila syna a dvakrát ordinovala: Soud ji nařídil léčení!

Nyní nepije a věří, že bude nadosmrti abstinující alkoholička.
Nyní nepije a věří, že bude nadosmrti abstinující alkoholička. (Foto Aha! – Helena Lacinová)

Na společenské dno se dostala lékařka Eva Š. (49) z Ústí nad Labem. Před 10 lety v opilosti bourala, v autě zemřel její desetiměsíční syn. Alkoholem pak zřejmě léčila i své zoufalství. Se třemi promile v žilách dokonce léčila! Včera za to stanula před soudem.

„Jsem alkoholička a nestydím se to přiznat. Nastoupila jsem léčení a chci se vrátit do normálního života,“ řekla Aha!. Kvůli chlastu se dostala do střetu se zákonem už třikrát. Poprvé šlo o tragédii. Řídila s 1,4 promile, jela rychle a s autem skončila v poli. Při havárii zaplatila cenu nejvyšší. Přišla o syna. „O tom se bavit nebudu,“ řekla razantně.

Rozená alkoholička
Smrtí dítěte se podle soudu potrestala sama, dostala tak 350 hodin obecně prospěšných prací a nesměla čtyři roky za volat. Odmítá však, že smrt dítěte byl počátek jejího alkoholismu. „Alkoholikem se člověk nestává, ale rodí. Jako se rodíte s cukrovkou prvního typu,“ vysvětlovala.

Další průšvih následoval v roce 2014, kdy poprvé byla přistižena, že ordinuje opilá. Tehdy skončila u přestupkové komise.

Odvedena policií
Závislost na alkoholu si přiznala až 25. února 2015. „Až jak mě předloni z ordinace odvedli policajti, jsem si uvědomila, že mám vážný problém,“ řekla. Tehdy při opakovaném dýchnutí alkotest ukázal od 2,61 do 3,73 promile. To stvrdil včera u hlavního líčení znalec. Záchranář, který k ní s kolegou ten den vezl pacienta z domova důchodců, její stav popsal jako silnou opilost.

4 roky bez praxe
Za to, že v tomto stavu ošetřila nejméně pět pacientů, byla loni odsouzena trestním příkazem. Proti němu se odvolala, došlo tak k řádnému soudu. Včera dostala podmínku, zákaz vykonávat lékařskou praxi po čtyři roky a bylo jí nařízeno ochranné protialkoholní léčení.

Opila se i u soudu
První jednání u soudu nemohlo být letos na jaře dokončeno, protože se v době přestávky na oběd paní doktorka opila. „Nemohli jsme pokračovat, protože obžalovaná se přes oběd opila a v krvi měla 1,84 promile alkoholu,“ popsal soudce Miroslav Čapek. Lékařka následně v polovině června dobrovolně nastoupila k léčbě v protialkoholní léčebně. Soud to stejně později nařídil.

Dnes má radu...
„Nestyďte se o své závislosti mluvit. Není to žádná ostuda, naopak je ostuda přijít o majetek, přízeň rodiny, práci, která člověka baví. Je nutné začít řešit průšvihy včas a vše se dá vrátit,“ věří lékařka.

Přečtěte si
oldedek
30. 8. 2017 • 10:26

Asi od malička, hlavně kvůli zabitému synovi, maminka od telátek ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.