Nejlepší hasič na světě: Čech Petr Moleš veze z Ameriky zlato! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nejlepší hasič na světě: Čech Petr Moleš veze z Ameriky zlato!

Petr Moleš, absolutní vítěz závodu jednotlivců Ultimate Firefighter v Los Angeles.
Petr Moleš, absolutní vítěz závodu jednotlivců Ultimate Firefighter v Los Angeles.  (Foto Facebook Petra Moleše, HZS)

Petr Moleš (33) ze Žarošic na Hodonínsku má neskutečnou fyzičku. O víkendu proslavil české barvy na Světových hrách hasičů a policistů v Los Angeles. Ovládl prestižní soutěž Ultimate Firefighter. 

Jako jediný ze všech zúčastněných napříč věkovými kategoriemi zvládl čtyři záludné disciplíny v celkovém čase pod pět minut a stal se absolutním vítězem prestižní soutěže! „Péťa v poslední době vyhrál kde co, je i mistrem Evropy, takže jsme mu věřili,“ řekl Aha! Jiří Kacer, starosta Sboru dobrovolných hasičů ze Žarošic, kde je Petr velitelem zásahové jednotky.

A aby toho nebylo málo, Češi s Petrovým přispěním neměli konkurenci také v soutěži družstev při výběhu v plné zásahové výstroji do 62. patra výškové budovy. „Byl to masakr, ale vítej zlatý hattricku,“ vzkázal Petr Moleš přes sociální sítě domů.

Co je Ultimate Firefighter?
Soutěž zahrnuje čtyři disciplíny, časy se sčítají. V kabátě, přilbě a s dýchacím přístrojem musí závodník rozvinout hadici na 50 metrů, předepsaným způsobem »zachránit« a odtáhnout 80 kg těžkou figurínu, vytáhnout hadici do 5. patra požární věže a zvládnout dvojnásobný výběh do stejného patra věže.

Bodoval i Pavel Kouřík (24) z Domažlic
DOMAŽLICE (zb) – S medailí nejrychlejšího hasiče světa odjíždí z Los Angeles Pavel Kouřík (24) z Domažlic. V plné zbroji vyběhl nejrychleji ze všech do 62. patra mrakodrapu. Jeho čas byl 12 minut a 7 vteřin.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.