Kuriózní nehoda: Vojáci ztratili TANK a bez boje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kuriózní nehoda: Vojáci ztratili TANK a bez boje!

Na D35 ve směru z Olomouce na Hranice spadl z návěsu tank
Na D35 ve směru z Olomouce na Hranice spadl z návěsu tank (HZS Olomouckého kraje)

Není válka a čeští vojáci přišli o tank. Bez boje... Na dálnici D35 z Olomouce na Ostravu, včera ráno sjel při přepravě z tahače.

Neustál zřejmě české silnice plné výmolů. Tank z výzbroje 73. tankového praporu vojáci převáželi z Přáslavic do Nového Jičína. Při jízdě z kopce u Dolního Újezda přecenili schopnosti techniky, valník se rozhoupal a vojenský stroj z něj částečně spadl.

Naštěstí v danou chvíli za soupravou nejelo žádné další vozidlo, takže se nehoda obešla bez dalších kolizí a bez zranění. Nehoda se stala kolem sedmé ranní na 294. kilometru dálnice poblíž Dolního Újezdu na Přerovsku.

Podle mluvčího krajské policie Petra Piňose blokuje pravý jízdní pruh, dálnice byla průjezdná, na místě se však tvořila až dvoukilometrová kolona. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů. „V době příjezdu hasičů byl tank již v odstavném pruhu, nikoliv převrácený.

Hasiči asistovali při zpětném naložení na nákladní vozidlo,“ řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. „Nikdo nebyl zraněn a nedošlo ani k poškození komunikace,“ uvedl Jindřich Plescher z Generálního štábu Armády ČR. Příčinu nehody vyšetřuje společně Policie ČR spolu s Vojenskou policií Armády ČR.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.