Nehoda autobusu s českými turisty v Itálii: Posledních osm pojede domů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nehoda autobusu s českými turisty v Itálii: Posledních osm pojede domů!

Na místě pomáhali i místní obyvatelé a svědci nehody.
Na místě pomáhali i místní obyvatelé a svědci nehody. ( Foto ČTK, ara)

Zraněných Čechů po páteční nehodě autubusu u Trenta v Itálii už v tamních nemocnicích zůstává jen osm. Domů je převezou sanitky v nejbližších dnech.

Už v noci na pondělí dorazilo domů náhradním autobusem 23 klientů cestovní kanceláře Mayer a Crocus, která výlet do italských hor pořádala. Čtyři zraněné převezly sanitky a na návrat se připravují i zbývající turisté. „Dnes vyjíždí sanitní transport pro další ženu,“ řekla Aha! mluvčí pojišťovny Uniqua Eva Svobodová.

„Včera lékaři rozhodovali, kdo bude na přepravu potřebovat korzet a podobně,“ informovala Aha! konzulka Jana Karfíková. Zranění podle pojišťovny měli většinou naraženiny nebo vážněji zlomeniny obratlů, žeber a končetin.

Řidič před jízdou nepil
Také ostatky řidiče Karla S. (†62) čekají na trasport. Vydání úmrtního listu však ještě několik dnů potrvá. Konzulát je zatím jedná se synem zemřelého a rodinou. „Řidiči byl po nehodě odebrán vzorek krve, šetření neprokázalo, že by před jízdou požil alkohol či jiné látky,“ dodala Karfíková s tím, že důvod k provedení pitvy nebyl.

Přežili i díky místním
Tragickým následkům nehody zabránil nejen řidič., ale i svědci na místě nehody. Jedním z nich byl i Paolo Martini (58). „Jak jsem slyšel hluk, šel jsem se podívat, co se děje,“ uvedl pro italský list Il Trentino. Uvědomil si, že autobusu hrozí převrácení. „Běžel jsem pro bagr a podle pokynů hasičů jsem jím autobus zapřel,“ popsal Martini.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.