Češi a ojetiny: Kupujeme větší vraky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Češi a ojetiny: Kupujeme větší vraky!

Češi a ojetiny: Kupujeme větší vraky!
Češi a ojetiny: Kupujeme větší vraky! (Foto ara)

Český vozový park asi hned tak neomládne. Češi totiž podle průzkumu kupují stále starší ojeté vozy.

Zatímco dosud tvořily vozy starší deseti let polovinu nakupovaných aut, aktuálně je to už zhruba něco přes 54 procent. „Pokud si zákazník koupí auto, které je staré deset let, a má ho dalších pět až deset let, provozuje pak opravdu nemoderní a neekologické auto, které je v podstatě nebezpečné majiteli i okolí,“ uvedl Martin Pajer ze společnosti Cebia, která průzkum prezentovala.

Přes zvyšující se prodej starších vozidel roste i průměrná cena, kterou Češi za ojetinu zaplatí – ta nyní činí 192 200 korun. Z prodaných aut připadá 59 procent na dieselová auta, 39 procent jsou vozy s benzinovými motory.

Má teď smysl uvažovat o autu? Mrkněte sem:

https://autootazky.nativecnc.cz/

Přečtěte si
Lubica258
17. 2. 2019 • 06:47

Stará auta jsou ještě dobrá a kvalitní. Taky máme doma starší auto a nebudu na tom nic měnit. Kamarád má nové a pořád na tom má něco rozbité a musí to řešit. Já na tom nemusím dělat skoro nic. Možná jsem měl štěstí a dobře jsem koupil. Koupení auta nepodceňuji a vždy si ho pořádně prověřím. Přehled výbavy si nechávám poslat z https://voton.cz/vypis-vybavy , aby i v tomto směru bylo vše v pořádku.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.