Tyhle želvy neuvidíte ani v zoo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Tyhle želvy neuvidíte ani v zoo

Největší na světě Nejdravější želvou je kajmanka supí, rozšířená na jihovýchodu USA. „Indiáni se jí obávali víc než pumy,“ řekl Hojný o největší sladkovodní želvě na světě, která může vážit i metrák. Její stisk může ublížit i člověku.
Největší na světě Nejdravější želvou je kajmanka supí, rozšířená na jihovýchodu USA. „Indiáni se jí obávali víc než pumy,“ řekl Hojný o největší sladkovodní želvě na světě, která může vážit i metrák. Její stisk může ublížit i člověku. (Foto Aha! – Jitka Pecharová)

Želvy, kam se podíváte! Ve Vošticích u Vysokého Mýta je k vidění unikátní želví safari. Chovatel Luděk Hojný (39) má již přes 50 druhů želv suchozemských i vodních. Některé z nich přitom nemají ani zoologické zahrady. 

Luděk Hojný dostal první želvu od rodičů ve svých třech letech. Tito obojživelníci se později stali jeho životním koníčkem. Ten přerostl do takových rozměrů, že chovatel na své zahradě vytvořil »želví svět«. Ten je přístupný i veřejnosti.
„Přesný počet svých želv neznám, ale předpokládám, že tu je určitě přes 500 jedinců,“ odhadl Hojný, kterému se prý na želvách líbí jejich životní styl.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.