Motorkář z Hradce: Blesk ho udeřil do helmy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Motorkář z Hradce: Blesk ho udeřil do helmy!

Dominik ukazuje spáleniny po zásahu blesku, projel mu do těla skrz přilbu...
Dominik ukazuje spáleniny po zásahu blesku, projel mu do těla skrz přilbu... (Foto Aha!: Jitka Pecharová)

Předposlední květnový den se podruhé narodil Dominik Vávra (19) z Kosic na Královéhradecku. Zázrakem přežil zásah blesku. Ten do něj udeřil ve chvíli, kdy jel na motorce.

Mladík, který ještě studuje a chce být řidičem z povolání, se odpoledne vydal s třemi kamarády vykoupat do zatopené pískovny v Kosičkách. On sám do vody nešel. Zůstal s kamarádkou na břehu, a když viděl, že začíná pršet a bouřit, řekli si, že raději pojedou domů.

Bezvědomí
„Sbalil jsem věci a sedl na motorku a od té doby si nic nepamatuju. Jen z vyprávění vím, že jsem prý ujel asi dva metry, když to do mě prásklo. Já se prý zaklepal, spadl s motorkou na bok a zůstal v křečích a bezvědomí,“ popsal Aha! ještě v nemocnici Dominik.


Popáleniny
Kamarádi Dominkovi poskytli první pomoc a zavolali záchranku. „Díky včasné resuscitaci a další péči záchranářů i v nemocnici jsem v pořádku. Podle lékařů je zázrak, že jsem přežil. Moc za to všem děkuju,“ řekl motorkář, kterého blesk udeřil do přilby, jejíž vnitřek seškvařil a projel dál mladíkovým krkem, trupem a stehnem. „Mám popáleniny a trochu hůř slyším, ale budu zase v pořádku,“ ukázal zranění v pokoji hradeckého špitálu, kde si pobude ještě pár dní.

Prokleté místo
Břeh pískovny, kde blesk do Dominka uhodil, nyní nazývá mladík i další jeho přátelé prokletým místem, na které už asi nikdy nevkročí. Před časem se tam totiž utopil jejich kamarád.

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.