Zachránili mu život...pak mu dali práci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zachránili mu život...pak mu dali práci!

Zachráněný Dominik.
Zachráněný Dominik. (Foto Aha! – Romana Vébrová, PČR, ZZS PK)

Nezaváhali ani chvilku a zachránili život mladého motorkáře Dominika (20), který se po nehodě škrtil na popruhu helmy. Martin a Zuzana Kotýkovi z Plzně pak jako správní strážní andělé mladíka zaměstnali ve své firmě.

Když se Kotýkovi s dcerou vraceli loni začátkem dubna z výletu, netušili, jaké drama je čeká. U viaduktu ve Starém Plzenci si všimli samotné motorky. „Vrátili jsme se k ní a viděli, že je zle. Motorkář se škrtil na popruhu helmy,“ popsala Zuzana.

Dominik se při nehodě velmi nešťastně zahákl za řídítka. Klip se nedařilo odepnout. „Předal jsem manželce telefon, volali jsme záchranku, a pokoušel jsem se popruh odříznout,“ popsal dramatické okamžiky Martin. Nakonec se mu povedlo klip rozlámat.

Dcera Julie (13) zatím běžela zjistit název ulice, aby záchranáři měli přesnou adresu. Ti zraněného odvezli do nemocnice. „Nevěděli jsme, jestli ten hoch přežije, dcera byla v šoku,“ vzpomínal Martin. Dominik se ale uzdravil a přišel i s rodiči zachráncům poděkovat.

„Ukázalo se, že studuje na škole, kde jsem dříve učila. A manžel měl ve firmě volné místo. Napadlo mě, že by u nás mohl pracovat,“ vzpomínala Zuzana. Dominik to zkusil nejdříve jako brigádník a už zůstal. „Jsem šťastný, že to tak dopadlo. Beru ho teď skoro jako syna,“ zakončil Martin.

Dcerka v šoku
Záchrana Julií otřásla. Zraněný měl velmi oteklou hlavu a nedýchal. „Doma jsem se sesypala, týden mi bylo zle, vůbec jsem nemohla jíst,“ popsala Julie. Moc jí pomohlo, že se uzdravil. „Po týdnu taťka řekl, že bude v pořádku a přijde k nám na návštěvu. To se mi moc ulevilo,“ dodala Julie, která si ale na motorku v životě nesedne.

Práce u zachránce
Dominik se chystal maturovat na elektrotechnické škole. „Mám bezpečnostní firmu, montujeme kamerové a zabezpečovací systémy. Manželku napadlo nabídnout mu práci. Dominik se po nějaké době ozval, že by to zkusil. A teď dělá u nás. Jsme s ním spokojeni, je to šikovný kluk,“ usmíval se Martin.


Cestou z výletu zachránili život motorkáři, zaměstnali ho pak u sebe ve firmě.

Přečtěte si
tenerife
2. 8. 2017 • 13:30

Je vidět, že dobří lidé ještě žijí......

-bello-
2. 8. 2017 • 12:09

Hezký, ale dodělal tu školu ?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.