Nehodu na Orlíku zavinil řidič skútru: Simona (†18) zemřela kvůli nedání přednosti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Nehodu na Orlíku zavinil řidič skútru: Simona (†18) zemřela kvůli nedání přednosti!

Jeden z posledních snímku Simony, s přítelem na Orlíku.
Jeden z posledních snímku Simony, s přítelem na Orlíku. (Foto Aha! – Vlaďka Hradská, ara)

Za srážku vodního skútru na Orlické přehradě s pramicí, na které seděla Simona (†18), je plně odpovědný jeho řidič Christoph S. (19). Soudu to včera řekl expert ze státní plavební správy Michal Kudláček.

K tragédii došlo 10. července poblíž zámku Orlík. Simona s přítelem se projížděli na pramici, když do nich ve velké rychlosti najel vodní skútr řízený Christophem S. Dívka na následky nehody zemřela.
Na vodní hladině stejně jako na pozemních komunikacích platí přednost zprava, uvedl znalec Kudláček. „Vůdce vodního skútru měl dát přednost malému plavidlu, v němž plula poškozená. Měl podle vyhlášky o plavebním provozu povinnost změnit směr jízdy a vyhnout se vpravo. Podle kolmého nárazu vše nasvědčuje tomu, že pramici vůbec neviděl,“ řekl znalec. Současně vyloučil, že by na tragické srážce měl nějaký podíl viny i řidič druhého plavidla.
Maminka Simony včerejšímu jednání přihlížela se slzami v očích. „Jsem zoufalá. Ta smrt nikdy nepřebolí. Už jsem doufala, že to skončí, a ono nic,“ plakala. K líčení se totiž nedostavil důležitý svědek a soudce vynesení rozsudku odložil na červen.

Maminka mrtvé Simony (†18) se před soudní budovou rozplakala.

Řidič vodního skútru Christopher S. Hrozí mu až šest let vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.