Tohle je nejtvrdší hasič u nás! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tohle je nejtvrdší hasič u nás!

Bohuslav Chudáček si z MS kickboxerů přivezl zlatou veteránskou medaili.
Bohuslav Chudáček si z MS kickboxerů přivezl zlatou veteránskou medaili. (pro Aha! – Vladimír Vlk)

NEPOMUK – Profesionální hasič Bohuslav Chudáček (42) z Nepomuku denně zachraňuje lidské životy při nejrůznějších neštěstích. Má takovou fyzičku, že se po dvanácti letech rozhodl vrátit ke kick boxu a v řeckém Chalkidiki se stal amatérským mistrem světa mezi veterány!

Bohuslav Chudáček pracuje v současné době jako velitel družstva profesionálních hasičů. „Kick box dělám od třiadvaceti let. Začínal jsem s boxem v deseti. Byl jsem pouliční rváč asi jako každej kluk. Bavilo mě to. Tak jsem hledal uplatnění,“ usmívá se novopečený mistr světa.

Vedle hasičských povinností Chudáček čtyřikrát v týdnu tři hodiny boxuje. Na šampionát se takto připravoval tři týdny. „Dvanáct let už jsem nesoutěžil. Jen jsem trénoval své svěřence. Loni jsem si řekl, že bych se chtěl ještě postavit do ringu. V kategorii veteránů soutěží většinou trenéři. Bylo to náročný. Kdybych neuspěl, měl bych asi z ostudy kabát. Očekávalo se ode mne, že se slušně umístím,“ svěřuje se Bohuslav.

V práci hasiče mu jeho dlouholetý koníček pomáhá v několika ohledech. „Mám na starosti družstvo hasičů. Musím při zásazích rozhodovat, co a jak udělat. Když se rozhodnu špatně, může to stát někoho život. Kick box mi pomáhá s koncentrací. Jsem zvyklý být soustředěný. To je jedna z nejdůležitějších věcí při tomto sportu. O fyzičce ani nemluvím, což je důležité i u hasičů,“ popisuje Bohuslav Chudáček.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.