Schillerová budí Chovancovy rozpaky: Brabec si sedne výš? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Schillerová budí Chovancovy rozpaky: Brabec si sedne výš?

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD)
Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) (Blesk - Karel Kopáč)

O svém dobrovolném odchodu z vlády nechce ministr financí Andrej Babiš (62, ANO) ani slyšet. Řekl ale, že počítá s tím, že ho prezident odvolá. Dodal také, že je s odchodem smířený. 

Nahradit by ho měla jeho náměstkyně na ministerstvu Alena Schillerová (53). Návrh na případného nástupce podal šéf ANO písemně premiéru Bohuslavu Sobotkovi (45, ČSSD) ve čtvrtek. Podle Babiše by schválení návrhu urychlilo konec vládní krize. Pochybnosti ale má ministr vnitra Milan Chovanec (47, ČSSD) „Z mého pohledu je tam jeden otazník, a to jsou ty korunové dluhopisy, jestli opravdu byly nebyly vyšetřovány, jaký vliv na to paní Schillerová mohla mít. Ale to je můj osobní dojem, moje osobní otázka, na kterou bych rád slyšel odpověď,“ řekl. Kromě návrhu na ministryni, určil Babiš i svého nástupce coby vicepremiéra. Tím by se měl stát ministr životního prostředí Richard Brabec (50, ANO).



Přečtěte si
cardfalkenau
15. 5. 2017 • 15:05

Mě budí zase rozpaky Chovanec, podvodník studia na plzeňské sorboně.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.