Tři děti jí záhadně zemřely, osmkrát byla na potratu: Soud rozhodl, že matka syna udusila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Tři děti jí záhadně zemřely, osmkrát byla na potratu: Soud rozhodl, že matka syna udusila!

Lenka H. stráví příštích 16 let života za mřížemi.
Lenka H. stráví příštích 16 let života za mřížemi. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Příběh jako z hororu! Slovenka Lenka H. (29) před třemi roky zavraždila svého dvouměsíčního chlapečka. Záhadná úmrtí vlastních potomků ji však provázejí už několik let. Její mateřství přežilo jediné dítě.

Jde za mříže! Soud Lenku H. poslal na 16 let za mříže za chladnokrevnou vraždu, která se stala v roce 2014 v azylovém domě v Přerově.

Šla jsem spát...
„Já jsem ho kojila a usnula jsem při tom. On měl hlavičku u prsu a asi se udusil. Když jsem se probudila, byl promodralý. Zkoušela jsem ho oživit, a když jsem zjistila, že je mrtvý, šla jsem spát,“ popsala u soudu vražedkyně.
Kriminalisté nařídili pitvu, která odhalila, že miminko nezemřelo náhodou, ale že ho matka chladnokrevně zavraždila.

Další mrtvé děti
Zaměstnanci azylového domu, kterým žena úmrtí dítěte oznámila, pojali podezření. Vzpomněli si totiž, že podobnou situaci s ní zažili už v roce 2012. Tehdy ale vše skončilo konstatováním, že šlo o syndrom náhlého úmrtí dítěte.
Při vyšetřování vyšlo najevo, že dítě Lenky H. záhadně zemřelo už před sedmi lety na Slovensku. Šlo údajně o syndrom náhlého úmrtí nemluvněte. Osmkrát také byla na potratu. Jako zázrakem jedno dítě přežilo a nyní žije u otce.

Nejdřív ji zprostili viny
Krajský soud nejprve Lenku H. zprostil obžaloby, Vrchní soud ale rozsudek zrušil a vrátil ho k novému projednání. Poté, co znalci jednoznačně potvrdili, že bylo dítě zavražděno, vyměřil krajský soud ženě šestnáctiletý trest. Olomoucký vrchní soud včera rozsudek pravomocně potvrdil.

Přečtěte si
-bello-
5. 5. 2017 • 10:14

Žila tady jak dlouho v českém azyláku?! Jak to, že takový tady máme , nevybíráme si ty, co pracují?Teď ji tady bude živit český exkluzivní vězení ( tedy my všichni ) 16 let .Je to nevzdělaná Slovena, co si sem přijela jen pro dávky, že ?A těch Slováků + Ukrajinců low level jsou tady mraky.Nevybíráme si a zajdem na to, jsme malý stát, protože oni se množí usilovně a chtějí tady zůstat. Na trvalo !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.