Vyrobila z dcery dementa… Ta ji zabila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Vyrobila z dcery dementa… Ta ji zabila!

Šílená matka Dee Dee s dcerou Gypsy. Udělala za ní mrzáka. Chtěla si ji doživotně připoutat, potřebovala její závislost a nikomu už ji nikdy nechtěla dát.
Šílená matka Dee Dee s dcerou Gypsy. Udělala za ní mrzáka. Chtěla si ji doživotně připoutat, potřebovala její závislost a nikomu už ji nikdy nechtěla dát. (Foto ara)

Američanka Dee Dee Blanchard vždy vypadala jako ukázková matka, dnem i nocí se totiž neúnavně starala o postiženou a nemocnou dceru Gypsy Rose (26). Když ale Dee Dee (†48) našli zavražděnou a Gypsy zmizela, vyšlo najevo, že realita je úplně jiná, než jak ji dvojice předkládala okolí.

Příběh opuštěné matky s dcerou dojímal všechny, kteří je potkali. Korpulentní Dee Dee, která se ráda oblékala do veselých barev, pečovala o drobnou Gypsy upoutanou na vozíček, bledou a s vypadanými zuby, krmenou sondou přímo do žaludku, která občas potřebovala i kyslík.

Vymyslela si, 
že je dcera mrzák
Na požádání matka předložila nekonečný seznam nemocí: chromosomální defekty, svalová dystrofie, epilepsie, astma, spánková apnoe, potíže se zrakem. Zdravotní problémy měla už od miminka, podle Dee Dee prodělala i leukémii. Okolí upozorňovala, že dcera má poškozený mozek a myslí jako sedmiletá. Ráda se oblékala jako princezna, nosila paruky, byla ovšem velmi přátelská a upovídaná.
Do růžového domku v Springfieldu v Missouri se přestěhovaly poté, co jim hurikán Katrina zničil bydlení v Louisianě. Dům jim postavila charitativní nadace, která víceméně dotovala celý jejich život. Jezdily do Disney Worldu, setkaly se s celebritami.

Z otce dívky udělala narkomana
Dee Dee se ve městě nejvíce sblížila s Amy Pinegar, svobodnou matkou čtyř dětí. V průběhu let se jí u kávy svěřila s nelehkým osudem. S Gypsy musely utéct před tyranskou rodinou, vlastní otec narkoman se jí posmíval, nikdy na ni neplatil, a dědeček dokonce pálil cigaretami. Zdálo se ale, že na krušnou minulost dvojice zapomněla a snaží se ze současného života mít to nejlepší.

Ta mrcha je mrtvá!
Vše se ale změnilo 14. června 2015, kdy se na Facebooku Dee Dee objevil status »The bitch is dead« (ta mrcha je mrtvá). Zatímco přátelé si mysleli, že se do účtu někdo naboural, do komentářů přistála ještě mnohem drsnější zpráva. „Rozsekl jsem tomu tlustýmu praseti krk a znásilnil její sladkou nevinnou dceru. Křičela tak nahlas.“ Iniciativy se chopila další sousedka, Kim Blanchard. Volala na jejich telefon, nikdo to nebral. Když přijeli s manželem k domu, srocovali se u něj už lidé.

Jaká změna! 
Dívka je úplně fit
Tělo Dee Dee našla přivolaná policie v noci, ubodaná ležela v obýváku několik dní. Po Gypsy se ale slehla zem a nechyběl žádný z jejích vozíčků. Lidé začali sbírat peníze na pohřeb a zároveň se modlili za Gypsy. „Věci vždy nejsou tak, jak se zdají,“ začal oblastní šerif Jim Arnott tiskovou konferenci. Bylo těžké veřejnosti tento případ vysvětlit, sám tomu jen těžko věřil. Na první pohled měl dobrou zprávu, Gypsy se našla živá a zdravá ve státě Wisconsin. U svého přítele. Mohla chodit. Byla zdravá. A zprávy na Facebooku psala ona. Novináři si nestačili dělat poznámky.

Zbytečně mučila 
dívku léky
Dee Dee se ve skutečnosti jmenovala Clauddine Blanchard, jméno si ale neustále měnila. Byla opravdu z Louisiany, stejně jako otec Gypsy, Rod. Byla o 
7 let starší, chodili spolu půl roku a otěhotněla. Rozešli se ještě před narozením dcery, rozhodně ale nebyl takovým otcem, za kterého ho vydávala. Každý měsíc posílal v přepočtu 29 tisíc korun v alimentech, kupoval elektroniku a dárky a nepřestal ani po jejích 
18. narozeninách.

Dee Dee o špatném zdraví dcery lhala i jemu, bylo to lehké, když se odstěhovala a neumožňovala jim kontakt. O to horší bylo to, že takto zpracovala i svou naprosto zdravou holčičku, od dětství jí namlouvala, že je těžce nemocná, mučila ji zbytečnými léky, neřekla jí její pravý věk, holila jí hlavu, aby vypadala ještě hůř.

Chorobopis 
zničila Katrina
Jak ale dokázala obalamutit lékaře? K tomu, který jí nevěřil, se už prostě nevrátila, a ostatním stále jen opakovala naučené symptomy nemocí. A i když se testy vrátily bez jakýchkoliv nálezů, věřili jí a Gypsy slepě léčili. Také jí pomohlo tvrzení, že veškeré lékařské záznamy byly zničeny při hurikánu. Nejednalo se ale jen o léčení podáváním přípravků, matka nechala dívku podstoupit naprosto zbytečné operace. Kvůli údajným problémům s viděním jí několikrát operovali oči, kvůli údajným infekcím uší implantovali trubičky, zavedli krmicí trubici, takže skoro nejedla pevnou stravu, odstranili slinné žlázy, protože si matka stěžovala, že moc slintá. Zuby jí shnily a museli je vytrhat.

I jako »mrzák« 
si našla lásku
Není divu, že po takovém mučení začala Gypsy přemýšlet, zda je to všechno nutné. Věděla, že může normálně stát, myslela rozhodně lépe než sedmiletá, Používala internet, chtěla přítele a tam si ho našla. S Nicholasem Godejohnem si nejdřív jen psali, pak i posílali fotografie, snili o společném životě. Jenže s matkou na blízku to nešlo.

Nick i Gypsy vypověděli, že Dee Dee ubodal on, ona pak napsala status na Facebook, protože chtěla, aby její tělo včas našli, přece jen to byla její matka. Když ji v Nickově bytě objevili, ke všemu se přiznala a matku označila za podvodnici, která ji využívala. U soudu dívka, které mezitím narostly vlasy, přibrala a vypadala mnohem líp, dostala 10 let. Když jí dovolí propuštění na podmínku, ven se dostane ve 32 letech na konci roku 2023.

Co je Münchhausenův syndrom?
Dee Dee dceru netýrala jen kvůli finančnímu obohacení, byla psychicky nemocná. Diagnóza se jmenuje Münchhausenův syndrom a vyznačuje se tím, že si postižený vymýšlí buď u sebe, nebo blízkého onemocnění, aby upoutal pozornost. Nemá k tomu jiný důvod, prostě potřebuje pacienta...

HBO uvede šokující film: Šílená matka ze zdravé   dívky udělala mrzáka, její nemoci si vymyslela.



Přečtěte si
zamlzena
2. 5. 2017 • 11:48

Lenin řekl"učit se,učit se, učit se." A tam to všechno i začíná.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.