Provoněný byt: 7 triků, jak toho dosáhnout bez chemie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Provoněný byt: 7 triků, jak toho dosáhnout bez chemie!

Příjemná vůně byt zútulní a k jaru patří.
Příjemná vůně byt zútulní a k jaru patří. (Foto: scom, ara)

Příjemná vůně byt zútulní a k jaru patří. Pokud se ale chcete vyhnout zbytečné chemii a »ovoňky«, prodávané v obchodech, vám nesmí přes práh, existují levnější a zdravější cesty, jak si užít vůně.

1. Difuzor
Esenciální oleje jsou vyráběné z přírodních ingrediencí, takže se nemusíte bát, že vdechujete škodliviny.  Pokud si je namícháte v difuzoru dle vlastního vkusu, můžete si užít den v jemných přírodních, ovocných či parfémových vůních. Je to nejdražší, ale nejjednodušší způsob, jak mít permanentní vůni v bytě.

2. Toaletní papír jako osvěžovač
Pokapejte vnitřek toaletního papíru vonným olejem a vůně na toaletě se bude uvolňovat po každém vytočení papíru.

3. Vzpomínka na vánoce i na léto
Do menšího hrnce vložte citron, hřebíček a skořici, zalijte vodou a povařte. Pokud už se těšíte na léto, povařte citrusy s rozmarýnem a tymiánem.

4. Domácí sprej
Osvěžovačů vzduchu najdete na trhu pořádně hodně. Ale vy si můžete vyrobit vlastní. Několik kapek éterických olejů ve vodě a v rozprašovači dělá zázraky. Vůni tak dostanete do prostoru během několika vteřin.

5. Stromeček
Voňavý stromeček si můžete vyrobit sami. Stačí ho vystřihnout z filcu a napustit esenciálním olejem podle nálady a vkusu. Hodí se do bytu i do auta.

6. Bavlněné tamponky
Kupte vatové odličovací tampony a navoňte je esenciálním olejem, nebo voňavkou. Vůni výborně udrží a vy je můžete dát například do polštářů.  Pokud použijete levandulový olej, pomohou i proti nespavosti.

7. Voňavá žárovka
Nakapejte pár kapek oleje na žárovku – když rozsvítíte, žárovka se zahřeje a vůně se bude šířit do prostoru.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.