Zoo Praha trhla rekord: Lachtani jako odměna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zoo Praha trhla rekord: Lachtani jako odměna!

Seznamovací pusou obšťastnil Vlastimila dvouletý Mamut, vnuk legendárního pražského lachtana Gastona.
Seznamovací pusou obšťastnil Vlastimila dvouletý Mamut, vnuk legendárního pražského lachtana Gastona. (Foto Aha! – Robert Klejch)

Zoo Praha včera v 11:57 hodin přivítala svého 60miliontého návštěvníka. Stal se jím Vlastimil Čermák (57), skladník z Prahy. Dostal dort, dárky a polibky od lachtanů.

Do zoo vyrazil Vlastimil včera sám. Chtěl se projít a u zvířátek si vyčistit hlavu. Osud ale jeho poklidný program změnil. Hned za turnikety ho slavnostně uvítal ředitel zoo Miroslav Bobek. „Bylo to velké překvapení. Ani jsem netušil, že má přijít 60miliontý návštěvník,“ přiznal zaskočený Vlastimil.

Meloun se od Vlastimila nechal spokojeně hladit.
Nejvíc si včera užil návštěvu v zázemí lachtanů. „Pohladil jsem Melouna a Mamuta a dostal jsem od nich i pusu,“ líčil nadšeně. Lachtaní polibek byl ale jen ukázkou toho, co Vlastimil letos v zoo ještě zažije. „Kromě celoroční vstupenky, dostal od zoo i zážitkové programy, mezi kterými je také setkání s lachtany. Dnes to byla jen malá ochutnávka,“ dodala mluvčí zoo Jana Myslivečková.

Víte, že...
...Zoo Praha byla založena v září 1931?
Vlastimil Čermák včera ještě cestou do zoo netušil, že vstoupí do její historie, jako 60miliontý návštěvník.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.