Ozdobte si na Velikonoce byt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ozdobte si na Velikonoce byt!

Velikoční dekorace prozáří každý interiér.
Velikoční dekorace prozáří každý interiér. (Foto scom, ara)

Ať už svátky slavíme jakkoli, probouzející příroda je sama o sobě důvodem k oslavě. Mlsný jazyk ocení dobroty, ale ani oči by neměly přijít zkrátka. Že jste pořád v poklusu? Nevadí, i jednoduché ozdoby mohou udělat velký dojem.

 Vajíčka z provázků

POTŘEBUJETE: bavlnky (stužky, vlnu na pletení, přízi apod.),malé nafukovací balonky, lepidlo na tapety nebo Herkules,nůžky a špendlík. Na jedno vejce cca 1 bavlnka (8 metrů).
POSTUP: Nafoukneme si balonky do požadované velikosti.Naplníme misku lepidlem.Bavlnku na cca minutu namočíme do lepidla, aby jím nasákla. Pak bavlnkou omotáváme balonek, můžeme pravidelně i křížem, ale je důležité, aby byl balonek co nejvíc a rovnoměrně pokrytý bavlnkou. Pak balonky zavěsíme na šňůru a necháme 1 – 2 dny zaschnout. Potom už stačí jen balonky propíchnout, vytáhnout je z vajíčka a kouzlo je hotové.

Svícny z vaječných skořápek

POTŘEBUJETE: skořápky,svíčkový vosk nebo zbytky starých svíček, knot nebo dortové svíčky.

POSTUP: Vejcím odstraníme horní třetinu skořápky a obsah vylijeme (při pečení se ještě bude hodit). Takto připravené skořápky pak omyjeme a necháme vyschnout. Rozpustíme vosk nebo zbytky starých svíček ve vodní lázni. Vosk můžeme dobarvit
potravinářským barvivem, nebo přidat vůni, například vonný olej. Knot navážeme na špejli a umístíme do skořápek, pokud nemáme knot, vložíme do skořápky zkrácenou dortovou svíčku. Pak skořápky plníme rozpuštěným voskem. Vosk necháme ztuhnout.

Vázičky na květiny

Takto připravené skořápky se dají také využít jako vázičky na snítky jarních keřů a květin.

Zlato, lesk, retro a patina

K jarním svátkům tradičně patří červená, zelená a modrá, v posledních letech se k nim přidružily i pastelové barvy, ale letos nově útočí bílá a zlatá a také lesklé dekorace. Dalším velikonočním trendem jeretro a vintage – tedy patina. Trendem je také používání čerstvých květin v různých netradičních aranžích. Jednoduché a efektní ozdoby si můžete vyrobit i doma, levně a hlavně přesně takové, jaké si představujete.

 





Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.