Případ Aničky nabírá obrátky! Další objevené skutečnosti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Případ Aničky nabírá obrátky! Další objevené skutečnosti!

Klára Mauerová s údajnou Aničkou, ze které se nakonec vyklubala Barbora Škrlová.
Klára Mauerová s údajnou Aničkou, ze které se nakonec vyklubala Barbora Škrlová. (Aha! – Martin Přibyl, ČTK)

Snad nejspletitější a nejpodivnější případ v dějinách Česka, který odstartovalo odhalení krutého týrání malého Ondry (8) vlastní matkou, nabírá na obrátkách.

Podivnosti kolem celé kauzy se začaly rozrůstat do obřích rozměrů a v posledním týdnu dostaly nádech čehosi neskutečného! Jaké nové skutečnosti se objevily?

Pondělí 28. 5.
Šokující testy DNA

Veřejně promluvil herec Městského brněnského divadla Viktor Skála (39). Zjistilo se tak, že třináctiletá Anička, kterou déle než dva týdny hledají policisté po celé republice, skutečně nikdy nemusela existovat. Při odběru vzorků pro testy DNA ji totiž nahradila právě Skálova dvanáctiletá dcera. Kateřina Mauerová, sestra Kláry ji údajně odvedla bez hercova vědomí na testy DNA. A Skála popřel, že by se některá z jeho dcer vydávala za Aničku před soudem. Své spojení se sektou Poselství Grálu popírá, ovšem na druhou stranu přiznává, že myšlenky sekty mu jsou blízké. Nicméně vedoucí sekty Poselství Grálu, Artur Zatloukal, k tomu řekl: „Vybavuji si ho jako jednoho z mála, byl to velmi sympatický člověk. Způsob náboženského vnímání rodiny Mauerových, Škrlových a Skálových byl ale natolik problematický, že hnutí opustili. Začali si přidávat k našemu učení vlastní výmysly, docela blouznili. Přerostlo to únosnou míru.“ Jakubovi a Ondřejovi mezitím začíná v Klokánku individuální výuka. Obě děti chodí na zahradu i ven a zejména Ondřej si to prý užívá.

Úterý 29. 5.
Existence Aničky je stále nejasná

Policie údajně prošetřuje i matku obou bestiálních sester, Elišku Mauerovou (57). Ta čelí podezření z křivé výpovědi u opatrovnického soudu. Věrohodně tam totiž potvrdila báchorku vymyšlenou dcerou Kateřinou o tajemném nalezenci Aničce ze Vsetína. Anička ale zřejmě vůbec neexistuje! Přesto policisté po ní i nezvěstné Škrlové nepřestali pátrat. „Stále nemůžeme potvrdit ani vyloučit, zda dívka bez identity, tedy Anička, vůbec existuje,“ sdělila policejní mluvčí Jana Šípková. Zúčastnění, kterých se kauza týká, odmítají spolupracovat. „Jde o okruh lidí, který nám na počátku vyšetřování poskytoval informace o Aničce. Teď nespolupracují a informace k osobě Aničky nám opakovaně odmítají poskytnout,“ dodává Šípková.

Promluvila také jedna ze sousedek Kláry Mauerové: „O Aničce nám řekla, že je z nějaké rodiny ze Švédska, že jí umřeli rodiče. A že muž, u kterého bydlela, ji měl dokonce zneužívat. Taky říkala, že Anička má leukémii.“

Středa 30. 5.
Spojení se sektou Poselství Grálu

Po údajné Aničce policisté stále pátrají. Pátrají i po Barboře Škrlové, která je již třetí týden nezvěstná, a která se za ni vydávala. Společným pojítkem Mauerových, Skálových i Barbory Škrlové a její rodiny je sekta Poselství Grálu. Otec Barbory, Josef Škrla, je v invalidním důchodu. Před několika lety ale patřil k velmi čilým podnikatelům, dokonce v Česku zastupoval zájmy ázerbájdžánského prezidenta. Co ale bylo přesně předmětem podnikání, nikdo neví. Nyní vede sektu Mravenců (původně turistický oddíl, ve kterém Škrla údajně zavedl nábožensky orientované hnutí – pozn. redakce).

Je už naprosto jasné, že brněnský Dům mládeže Paprsek zaměstnával tři podivné pracovnice, které jsou napojeny na náboženskou sektu: Hanu Baštovou (27), Zuzanu Skálovou a Kateřinu Mauerovou. Baštovou týraný Ondřej označil za osobu, která ho v Domě dětí zavírala do temné komory. Zuzana Skálová, manželka herce Viktora Skály, se zasadila o domácí výuku Ondřeje, takže nenavštěvoval školu jako ostatní děti. Navíc její dcera měla být údajně nastrčena u soudu coby Anička. Oběma ženám dělala vedoucí Mauerová, která je od minulé soboty také ve vazbě.

Vedení Klokánku trvá na zákazu styku Ondřeje a Jakuba s rodinou. Nechtějí, aby se jich dotýkalo vyšetřování, nejlepší je pro ně nyní klid.

Čtvrtek 31. 5.
Podvod na univerzitě

Další skandální odhalení! Na Masarykově univerzitě v Brně zřejmě nestudovala Barbora Škrlová, ale na její jméno tam studovala obor speciální pedagogika Kateřina Mauerová! Ve studijních dokladech Barbory je totiž fotografie Kateřiny! Tereza Fojtová, mluvčí univerzity, k tomu řekla: „Ano, policisté se zabývají podezřením, že se stal podvod, a že na jméno Škrlové u nás studoval někdo jiný.“ U výslechu byl i otec Škrlové, Josef. Jak uvedl policejní zdroj, dělal si prý z výslechu srandu. „Prohlédl si fotky, na nichž je jeho dcera, a řekl, že mu nic neříkají, že má výpadky paměti.“

Pátek 1. 6.
Informační embargo

„Celá kauza už přerostla téměř v právní reality show,“ nechal se slyšet státní zástupce Petr Coufal. „Státním zástupcům i vyšetřující policii jsem uložil povinnost nepodávat až do odvolání médiím v této věci žádné informace,“ dodává. A má pravdu. Celý případ je natolik spletitý, že se už jen málokdo vyzná v tom, kdo je kdo. Navíc Coufal teď na celý případ pohlíží daleko přísněji. Kláře Mauerové hrozilo doposud osm let vězení, nyní je to až dvanáct let. Přehodnotil totiž její trestnou činnost a rozhodl se vzhledem k závažnosti případu pro tvrdší postih. Masarykova univerzita v Brně zvažuje podání trestního oznámení. Děkan hovoří o podvodu, nevylučuje ani padělání dokladů, aby Mauerová studovala na jejich univerzitě na jméno Škrlové.

Celé už to připomíná frašku!

Zprávy a spekulace kolem celého případu se množí a nezasvěceným může připadat, že se jedná jen o šílenou frašku, kterou pro pobavení celého národa hraje podivná skupina nejrůzněji provázaných lidí. Už si skoro nikdo nepamatuje, jak to všechno začalo…

Na začátku byl Odra

Při policejním zátahu 7. května našli policisté kromě týraného Ondřeje (8), jeho bratra Jakuba (10) i třináctiletou Aničku, údajně nalezence z Beskyd, kterou měla v opatrování Klára Mauerová (30). Velící policista vypověděl, že neustále křičela a kopala kolem sebe. Po několika dnech je svěřena spolu s Ondřejem a Jakubem do péče brněnského centra Klokánek, odkud ale vzápětí, za dosud nejasných okolností, utíká. A od té doby jako by se po ní zem slehla, avšak otazníky narůstají.

Kdo je vlastně Anička?
Informace se neustále měnily.
  • Poměrně brzy se ukázalo, že Anička, která měla být v Klokánku, byla ve skutečnosti Barbora Škrlová (33)! Ta by mohla vnést do celého případu jasno, ale náhle není k nalezení.
  • Policisté nevyloučili ani to, že údajná Anička je vlastně deset let pohřešovaná Karolína z Krnova.
  • Na veřejnost se dostaly zprávy o propojení rodiny Mauerových se sektou Poselství Grálu. Sekta prý potřebovala pro Škrlovou novou »dětskou« identitu, aby mohla stvořit nové »božstvo«.
  • Aktivista a novinář Jakub Patočka, který se s rodinou Mauerových dobře zná, vydal prohlášení, že dívka jménem Anna nikdy neexistovala. Jednalo se prý opravdu o Barboru Škrlovou.
  • Soud vydal překvapivé prohlášení. Dívka, která byla před časem u soudu, prý nebyla ta, která je na fotografii. Údajně se tedy nejednalo o Škrlovou, což znovu postavilo celé pátrání do patové situace.
  • Další Annu podle všeho hrála dcera herce Viktora Skály z Brna. Skálovi se totiž dobře znali s Kateřinou Mauerovou (33), sestrou Kláry, která je ve vazbě. Ve vazbě nakonec skončila i Kateřina.
  • Rodina Mauerových zarytě mlčí a policii, která na celý případ uvalila informační embargo, se nedaří najít ani Škrlovou, která by do případu mohla vnést jasno.
Co je za celým případem?
Tohle tvrdí lidé na internetu:

Celý případ je velmi složitý. Navíc se každý den objevují další zprávy a případ se zamotává čím dál tím víc. Není divu, že veřejnost má pořádně zamotanou hlavu, čemuž odpovídají i názory na kauzu, které lidé neváhají napsat v diskusních fórech na internetu. Tady jsou ty nejzajímavější z nich:

  • Klára Mauerová s Barborou Škrlovou byly lesbické milenky a provozovaly spolu sadomasochistické hrátky. Vztek na muže si pak vybíjely na malém Ondřejovi.
  • Jde o obchod s dětskými orgány!
  • Ondřej byl zneužívaný k úchylným sexuálním praktikám a natáčen na video. Videokazety se pak dál distribuovaly do celého světa.
  • Za vším je odpadlá část sekty Poselství Grálu, kterou tvoří hlavně rodina Škrlových, Mauerových a Skálových. Chtěli stvořit novou neposkvrněnou bytost, kterou by vydávali za božstvo!
  • Jde o boj dvou nebo více sekt mezi sebou.
  • V celé kauze má prsty ázerbájdžánská tajná služba a nitky vedou až do vysoké politiky.
  • Anička je další, doposud veřejnosti neznámé dítě. Existuje totiž skutečný znalecký posudek na dítě postižené autismem (takové dítě nekomunikuje s okolím), které někdo vydával za Aničku.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.