Policejní aféra: Inspektorka ofotila vyšetřovací spis! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Policejní aféra: Inspektorka ofotila vyšetřovací spis!

Chtěla pomáhat synovi kriminálníkovi, sama je za to nyní policistka Petra N. v roli obžalované.
Chtěla pomáhat synovi kriminálníkovi, sama je za to nyní policistka Petra N. v roli obžalované. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Nepovedl se! Petr K. (19) má sice mámu policejní inspektorkou, ale sám dělá vše pro to, aby strávil roky v kriminále. Matka Petra N. (39) mu chtěla pomoci, dokonce kvůli němu ofotila v práci vyšetřovací spis! Za to teď stojí před soudem.

„Ano, ofotila jsem spisový materiál. Ale ofotila jsem si ho pouze pro sebe,“ řekla včera policistka. Jako matka prý chtěla pomoct nezdárnému synovi vyhnout se nepříjemnostem. Rezolutně ale odmítla, že by klukovi prozradila obsah.

Ze spisu si do mobilu vyfotila stránky z výslechů svědků Filipa K. (21) a Janette H. (18), kteří jejího syna usvědčovali z vykradení garáže. Na základě těchto informací měl Petr K. dvojici drsně vyhrožovat. Dívce navíc říkal, že jí „rozkope hlavu“.

„Jen jsem si vymyslel, že jsem ten spis viděl, aby se Janette přiznala, že mě s Filipem křivě obvinili z krádeže,“ okomentoval v roli svědka syn Petr.

Policistka zatím vyšetřuje
Přestože stojí před soudem, policistka Petra N. dále pracuje u policie v roli inspektora v Ostravě-Porubě. Žaloba ji viní ze zneužití pravomoci úřední osoby. Hrozí jí, že přijde o práci, a také pětileté vězení. Kauza jejího potomka se stále řeší, za nebezpečné vyhrožování mu hrozí až rok vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.