Kulínský je zase nevinen! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Kulínský je zase nevinen!

Bohumil Kulínský opouštěl soud včera v doprovodu své matky spokojen.
Bohumil Kulínský opouštěl soud včera v doprovodu své matky spokojen. (: ČTK)

HRADEC KRÁLOVÉ – Bohumil Kulínský je nevinen! Krajský soud v Hradci Králové včera zprostil viny bývalého sbormistra dětského pěveckého sboru Bambini di Praga Bohumila Kulínského, kterého obžaloba vinila z pohlavního zneužití dvou členek sboru.

Bohumil Kulínský je nevinen! Krajský soud v Hradci Králové včera zprostil viny bývalého sbormistra dětského pěveckého sboru Bambini di Praga Bohumila Kulínského, kterého obžaloba vinila z pohlavního zneužití dvou členek sboru. Podle předsedkyně senátu Anny Bímové nebylo prokázáno, že se staly skutky, za které je obžalovaný stíhán.

„Máme několik verzí výpovědí poškozené, ale nemáme žádný objektivní důkaz. Soud proto v pochybnostech rozhodl ve prospěch obžalovaného,“ řekla při zdůvodnění rozsudku Bímová.

Krajský soud v Hradci Králové Kulínského pro nedostatek důkazů zprostil viny už vloni v srpnu. Pražský vrchní soud rozsudek v prosinci zrušil a vrátil případ kvůli doplnění důkazů znovu do Hradce Králové.

Osmačtyřicetiletý dirigent čelí obžalobě také v dalších 47 případech údajného pohlavního zneužívání členek sboru, v druhé části kauzy dosud nebylo nařízeno hlavní líčení. Podle včera projednávané obžaloby Kulínský v roce 1991 a 1999 při společných akcích sboru v Krkonoších s jednou nezletilou členkou souložil a druhou údajně osahával. Kulínskému, který strávil 219 dnů ve vazbě, v případě prokázání viny hrozí až 12 let vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.