Kdo zabil Románka (†3)? Policie to pořád neví! Test na DNA selhal! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Kdo zabil Románka (†3)? Policie to pořád neví! Test na DNA selhal!

Je na téhle fotce vrah?
Je na téhle fotce vrah?

MĚČÍN – Vrah Románka Červeňáka (†3) z Měčína na Klatovsku si měsíc po vraždě stále užívá svobody, a možná dokonce začíná věřit tomu, že ho policisté nikdy nelapí.


Je na téhle fotce vrah?

Jak se zdá, genetické testy DNA, k nimž všichni upírali naděje, jednoznačně na násilníka neukázaly. Mlčí i sama rodina, včetně hochova dědečka, který kriminalistům sliboval, že po pohřbu řekne, kdo je vrah.

„Na případu pracuje speciální tým. Prověřuje a zjišťuje veškeré informace a poznatky k tomu, aby byl pachatel dopaden. Případ je velice citlivý, a proto nebudeme podávat bližší informace,“ řekla mluvčí západočeské policie Jolana Číhová. Nevyjádřila se ani k výsledkům expertiz.

Podle informací deníku Aha! ale test DNA zatím stoprocentní odpověď nedal. I když genetickou informaci má každý člověk jedinečnou a lze z ní určit i příbuzenské vazby, ne vždy vzorek kriminalistům pomůže. „Pachatele spolehlivě určí v případě, že je vzorek čistý. Pokud je ale nějakým způsobem kontaminovaný, nemusí být výsledek jednoznačný,“ objasnil Aha! detektiv – specialista na vraždy. A právě v případě Románka DNA zásadní zvrat do vyšetřování nevnesla. „Pro expertizu bylo vzorků poměrně málo. A to je problém zvláště za situace, kdy jsou hlavní podezřelí příbuzní, takže vzorky jsou si dost podobné,“ řekl Aha! zdroj blízký policii.

Kliknutím zvětšeteNení to ale jediný důkaz a kriminalisté se stále více přiklánějí k verzi, že Románka zavraždil někdo z příbuzných. „Tělíčko chlapce bylo nalezeno v objektu, který rodina obývá, a je téměř nemožné, aby se tam pohyboval někdo cizí, aniž by si ho všimli,“ dodal zdroj.

Téměř každý den kriminalisté někoho z Červeňákových vyslýchají. Ti ale stále trvají na tom, že nic nevědí a že nikdo z nich chlapci neublížil. „Je to záhada. Nevěřím tomu, že by to byl někdo z rodiny,“ míní otec zavražděného děcka František Červeňák. Chlapeček se ztratil 17. dubna večer. O dva dny později byl po usilovném pátrání objeven mrtvý v gauči ve sklepě měčínského zámečku, kde rodina bydlí. Podle pitvy ho někdo uškrtil. Na těle měl ale i další poranění a na gauči, pod kterým byl ukrytý, našli kriminalisté sperma.


Autor: (aja)
Foto Aha! – Alexandr Malachovský

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.