Exekutor našel v bytě kostru! Nájemník byl mrtvý 12 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Exekutor našel v bytě kostru! Nájemník byl mrtvý 12 let!

V tomto domě muž zemřel. Před 12 lety!
V tomto domě muž zemřel. Před 12 lety!

NOVÝ JIČÍN – Těžko uvěřitelný případ řeší novojičínští policisté. Když v pondělí ráno exekutoři otevřeli byt v domě na ulici Msgr. Šrámka v Novém Jičíně, našli v něm místo dlužícího nájemníka jen kostru.


Při prohlídce bytu pak zjistili, že muž je mrtvý už dvanáct let!

Exekutoři se vydali na místo na popud bytového podniku města. „Problémy s placením nájemného od nájemníka už máme čtrnáct let. Od té doby jsme se marně snažili o vyřešení situace přes soud. Sami se do bytu bez soudního příkazu dostat nemůžeme a exekuce proběhla až teď,“ popsal situaci ředitel Miloslav Holiš.

Nájemník František Konvička (†50) se do bytu přistěhoval v roce 1991. Muž má ve městě dceru, ta se ho prý ale kvůli rozporům zřekla. Konvička nechyběl ani sousedům. „Naposledy jsem ho viděla na Velikonoce v roce 1993. Pak už jen u nás v bytě poletovaly masařky. Když jsem to ale hlásila na bytový podnik, tak mě odbyli, že se o to nemám starat,“ říká sousedka Alena Linhartová, která bydlí nad bytem Konvičky.

Kliknutím zvětšetePoslední noviny, které měl zesnulý na stole, byly z roku 1995. „Je to hrozný pocit, už se nedivím, že jsem po těch dvanáct let špatně spala,“ doplnila sousedka. Byt byl během let postupně odpojen od elektřiny i plynu.
„Říkali nám, že ten pán je v kriminále. Žádný zvláštní zápach jsme necítili, protože v té době se tu ve dvoře opravoval septik,“ uvedl majitel vedlejšího domu Jan Šťastný s tím, že muž byl samotář a často pil.

Policisté v současné době mrtvolu zkoumají. „V případu je nařízená soudní pitva. Vzhledem k tomu, že na mrtvole už nezůstaly žádné měkké tkáně, zatím nevíme, zdali jde skutečně o nájemníka bytu,“ řekl policejní mluvčí Zbyněk Tomšík.


Autor: (mpl)
Foto pro Aha! – Petr Poláček

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.