Expolicista Kadlec: Opilý nabořil 2 auta, dostal podmínku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Expolicista Kadlec: Opilý nabořil 2 auta, dostal podmínku!

Karel Kadlec včera tvrdil, že pod vlivem alkoholu neřídil.
Karel Kadlec včera tvrdil, že pod vlivem alkoholu neřídil. (Foto Aha! – Robert Klejch, David Malík)

Expolicista, bývalý učitel na policejní akademii Karel Kadlec (46) za poslední dva roky třikrát boural. Dvakrát test prokázal, že byl opilý, potřetí dýchnout odmítl. Celkem při třech nehodách zdemoloval 33 aut. Včera za první nehodu dostal podmínku a dvouletý zákaz řízení.

V březnu loňského roku Kadlec naboural na pražském náměstí Bratří Synků auto, které zastavilo před přechodem pro chodce. Když řidička zavolala policii, prohlásil, že nemá čas čekat, a chtěl z místa nehody ujet, naboural ale ještě auto za ním. Přivolaní policisté mu naměřili 1,5 promile, krev na potvrzení testu si odmítl nechat odebrat a teď tvrdí, že nepil. Znalec Jiří Stříbrný včera uvedl, že z dechových zkoušek je možné vyvodit, že byl Kadlec pod vlivem alkoholu. Přesnou hladinu látky v krvi ale není možné bez odběru určit, skutečná hodnota se mohla pohybovat od 0,77 do 2,4 promile. O trestný čin se jedná, pokud řidič má v krvi 1 promile a více.

Soud Kadlecovi včera nepravomocně uložil osmiměsíční podmínku a dvouletý zákaz řízení. Státní zástupce s potrestáním souhlasil, Kadlec ne.

Další eskapády
12. dubna 2016: Na necelém kilometru v Praze-Vinohradech naboural 29 aut. Nadýchal 1,04 promile. Hrozí mu až tři roky vězení.

26. srpna 2016: Vozem BMW poškodil v Praze 2 dvě auta. Odmítl zkoušku na alkohol. Podle policie byl zjevně pod vlivem alkoholu nebo jiné omamné látky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.