Topolánek zpíval se Šulákovou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Topolánek zpíval se Šulákovou

Hvězdami dne bylo improvizované duo Šuláková, Topolánek
Hvězdami dne bylo improvizované duo Šuláková, Topolánek (pro Aha!– Michal Vlček)

FRENŠTÁT pod RADHOŠTĚM – „Jsem tu za poslední půlrok už podruhé a moc se mi tu líbí. Doufám, že má návštěva přispěje k dobrým vztahům mezi Českou republikou a Valašským královstvím.“ Těmito slovy včera zahájil do valašského kroje nastrojený premiér Mirek Topolánek (ODS) osmý ročník hudebního festivalu Setkání cimbálových muzik Valašského království.

Kromě valašských cimbálovek se představily i soubory z Polska a ze Slovenska. Největšího aplausu se však dočkala dvojice, která improvizovaně vznikla přímo na pódiu. K mikrofonu se blížila královna matka Valašského království Jarmila Šuláková, vtom se k ní přitočil Topolánek a nabídl jí, že ji doprovodí. Netradiční duo zazpívalo populární valašskou lidovku Nasela si žitečka. „Líbilo se mi, jak pan politik zpíval. Myslela jsem, že oni jen sedí v té velké budově a hádají se,“ svěřila se Nedělnímu Aha! devítiletá Vendulka.

V podvečer premiér Topolánek zavítal i na poutní slavnost ve Vilémovicích na Havlíčkobrodsku, kde se s hejtmanem kraje Vysočina Milošem Vystrčilem zastavil u nejstaršího stromu ve střední Evropě – tisu červeného, jehož stáří se odhaduje na 1000 let! Topolánek pak na narážku okolostojících prohlásil: „Topol je dobré dřevo, dobré na rakve.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.