Zelí šlapaly nožky svobodné Barči!

Říká se, že kysané zelí je poloviční lékař. Zatímco dříve se tlačilo do keramických hrnců a šlapalo do větších nádob, dnes si ho většina z nás koupí hotové.
„Není ale nad dobré vlastní,“ míní Květoslav Trávníček (49), prezident Spolku pro udržení tradic v Břestku na Uherskohradišťsku. Právě tam mladším ročníkům šlapání přiblížili. Chlapi museli zelné hlávky nejdříve nakrouhat. Pro šlapání zelí byla vybrána sympatická studentka Barbora Preclíková (22), budoucí farmaceutická asistentka.
Zdraví ze sámošky: Kořenová zelenina do polévky, nebo něco víc?! Afrodisiaka...
Celý článekS umytýma nohama
Na nohou nesměla mít nalakované nehty a nevyhla se rituálu – omytí nohou. A pak už šlapala a šlapala. „Dělám to poprvé. Zelí je studené, docela mě už zebou nohy,“ smála se.