Nejsympatičtější sestra Česka: Je to CHLAP! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nejsympatičtější sestra Česka: Je to CHLAP!

Jakub Šesták z Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny FN Brno je nejsympatičtější zdravotní všeobecnou sestrou v ČR pro rok 2016.
Jakub Šesták z Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny FN Brno je nejsympatičtější zdravotní všeobecnou sestrou v ČR pro rok 2016. (Foto Aha! – Jiří Nováček, ara)

Dámy a pánové, nejsympatičtější sestrou v České republiky pro rok 2016 je... chlap! Osmý ročník soutěž Nejsestřička ovládl co do sympatií Jakub Šesták (28) z Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Fakultní nemocnice Brno.

Nominaci lidí z celé republiky potvrdil svými výkony ve finále, kde se utkal s 11 kolegyněmi. Ovládl suverénně promenádu ve zdravotnickém oblečení, moderovaný rozhovor i vylosovaný zdravotnický úkol. „Jen si nemyslete. Klidný jsem byl pouze navenek,“ svěřil se Aha! Jakub. „Jedna věc je bavit se odborně s lékařskou porotou a druhá promenovat se po mole. Na to nejsem zvyklý a kolegyně sestry také ne,“ culil se skromně.

Mnohem raději se prý »promenuje« mezi svými pacienty na oddělení. A u toho také zůstane. Žádný modelling! Pro tohoto chlapa v Vedrovic na Brněnsku je práce vše. Nejenže pomáhá na ARO udržet mezi živými těžce nemocné, ale z pověření brněnské nemocnice jezdí také po celé republice a poskytuje odbornou asistenci lidem s umělou plicní ventilací. Takových pacientů je v celém Česku 120, Kuba je odborným garantem péče.
A na závěr, dámy, pozor: Jakubovi nezkoušejte nadbíhat. Je šťastně ženatý!
Proč šel na zdrávku?
Co vlastně Jakuba přivedlo k neobvyklému povolání? „Každý si myslí, že chlapa láká ke studiu zdrávky možnost potkávat se s množstvím krásných dívek. Určitě to u mne bylo podobné, ale hlavním důvodem byl můj těžce nemocný dědeček,“ vysvětlil Jakub. Nikdy prý také neuvažoval o tom, že by pracoval jinde než na oddělení ARO. „Práce je tu psychicky náročná. Ale ten pocit, když se přijde pacient po těžkém úraze nebo infekci rozloučit a děkuje celému personálu za záchranu života... Ty chvíle mne ženou stále dál.“
Volilo se podruhé
Soutěž Nejsestřička se koná od roku 2009. Podkategorie Nejsestřička sympatie byla zavedena teprve loni, kdy vyhrála Katka Doležalová (40) z chirurgické ambulance Nemocnice Neratovice ALMEDA.

Víte, že...
...Jakub Šesták je všeobecnou zdravotní sestrou? Výraz »zdravotní bratr« oficiálně neexistuje, na oddělení jej pacienti mohou titulovat: sestřičko?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.