Topolánek přiznal, že v pondělí lhal: Ano, u Zemana jsem byl pro hlasy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Topolánek přiznal, že v pondělí lhal: Ano, u Zemana jsem byl pro hlasy!

A co na to »velký Miloš«? 
„Nic, těším se, až vytáhnu člun na rybník…“
A co na to »velký Miloš«? „Nic, těším se, až vytáhnu člun na rybník…“ (Aha! – Josef Mašek)

NOVÉ VESELÍ/PRAHA – Premiér Mirek Topolánek (ODS) všem pěkně lhal! Deníku Aha! nejprve zapíral, že v sobotu vůbec navštívil expremiéra Miloše Zemana. Nakonec sice pod tíhou důkazů musel s pravdou ven, tvrdil ale, že se Zemanem jen akademicky hovořil o rozpočtu.

Premiér Mirek Topolánek (ODS) všem pěkně lhal! Deníku Aha! nejprve zapíral, že v sobotu vůbec navštívil expremiéra Miloše Zemana. Nakonec sice pod tíhou důkazů musel s pravdou ven, tvrdil ale, že se Zemanem jen akademicky hovořil o rozpočtu. Včera ovšem přiznal, že se bavili i o poslancích ČSSD, kteří by mohli hlasovat pro vládní reformy! A co na to Zeman? Nehodlá prý nic komentovat, protože jezdí na kole a chystá se na nafukovacím člunu na rybník…

Ještě v pondělí Topolánek tvrdil, že s Milošem Zemanem jen popili slivovici a klábosili o rozpočtu. O jménech poslanců, kteří by případně mohli vládní reformy podpořit, se prý nebavili. „I kdyby to byla pravda, tak bych vám řekl, že ne. A ono to pravda není,“ tvrdil v pondělí. Včera ráno v České televizi ale mluvil úplně jinak. „Je to celkem logická návštěva. Miloš Zeman má vliv na celou řadu poslanců, v momentě, kdy budu schopen se dohodnout se s Milošem Zemanem, tak je docela pravděpodobné, že se dohodnu i s některými poslanci,“ přiznal Topolánek. Zemanův vliv prý nepřeceňuje. „Ale je to přece jenom člověk, který to vždycky se sociální demokracií myslel dobře a dobře ví, že změny na výdajové straně rozpočtu jsou nutné, a on by je neudělal jinak,“ uvedl premiér.

A co na to říká Miloš Zeman? Odmítá s novináři mluvit, protože ho prý nudí, a užívá si důchodu v Novém Veselí na Vysočině. „Právě teď jsem vstal, nasnídám se a pojedu se projet na kole,“ řekl včera deníku Aha! krátce po desáté hodině ráno. „Také byste si měl vyjet, pane redaktore.“ A dodal, že už se těší na rybník, který je nedaleko jeho domu. „Když je v létě hezky, vezmu si plavky a jdu si zaplavat. Nebo si vezmu nafukovací člun a projedu se po rybníku.“ Ten mimochodem patří hraběti Františku Oldřichovi Kinskému, který se s českým státem soudí o řadu nemovitostí, zejména pozemků.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.