Erotické dusno v Džungli: Je to ještě dobročinnost, nebo sexuální turistika? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Erotické dusno v Džungli: Je to ještě dobročinnost, nebo sexuální turistika?

Džungle je plná migrantů. Hlavně mladých a exotických...
Džungle je plná migrantů. Hlavně mladých a exotických... (Foto: Profimedia.cz, Reuters)

Úkolem humanitárních organizací je pomáhat. Trochu pokřiveně si to zřejmě vykládají některé dámy, které v nechvalně proslulém táboře Džungle u kanálu La Manche pomáhají se sexuálním vybitím. Pomáhají ovšem migrantům, nebo spíš sobě?

Server Independent upozornil na řadu případů, kdy britské dobrovolnice mají sex s migranty, někdy i nezletilými; některé dokonce mají takový apetit, že se vyspí hned s několika muži za den! Na situaci začal upozorňovat jeden z dobrovolníků: „Slyšel jsem, že chlapci, údajně pod 15 let, měli sex s dobrovolnicemi. A slyšel jsem i o mužích, kteří využívají prostitutky v Džungli,“ napsal do facebookové skupiny, která sdružuje tisíce jeho kolegů v Calais.

Mnozí ho ale zkritizovali, že je lepší takové věci tutlat nebo že na dobrovolném sexu není nic špatného. Organizace OSN pro uprchlíky (UNHCR) všem humanitárním organizacím silně doporučuje striktní zákaz takových styků s migranty a příjemci humanitární pomoci.

Už proto, že by se mohli migranti sami nabízet v naději, že dostanou od dobrovolníků něco navíc – což by ovšem z druhé strany bylo zneužití. Jenže organizace mohou hlídat jen své dobrovolníky. A jelikož není Džungle oficiální uprchlický tábor, může tam jezdit vlastně kdokoli, ať už pomáhat, nebo kvůli čemukoli jinému…

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.