Jak ztracený přežil 9 dnů v džungli?! Zachránily ho opice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Jak ztracený přežil 9 dnů v džungli?! Zachránily ho opice!

V takovém stavu našli Chilana v džungli.
V takovém stavu našli Chilana v džungli. (Foto: National Geographic, Profimedia.cz)

Příběh jako z dobrodružného filmu prožil Chilan Maykool Coroseo Acuña (25). Turista se ztratil v amazonském deštném pralese a našli ho až za devět dní. Při životě ho podle jeho vyprávění udržely jen opice, které mu dodávaly ovoce a vodu.

Acuña si zaplatil zájezd u cestovky Max Adventuresa a kempoval se skupinkou turistů v bolivijském národním parku Madidi u řeky Tuichi. Jednoho dne se šel projít po okolí a už se nevrátil. Do akce byli povoláni záchranáři. Ti až po šesti dnech našli na břehu potoka Acuñovy zablácené ponožky. Za další tři dny objevili i samotného muže, který byl pokousaný, celý doštípaný od moskytů a na pokraji šílenství. „Řval o pomoc v korytě vyschlé řeky. Nebyl ani dva kilometry od tábora,“ uvedli záchranáři.

Odhodil sandály
Maykool roztřeseným hlasem vyprávěl, jak mu život zachránila tlupa opic. „Ze stromu mi házely ovoce a každý večer mne přivedly k nějakému místu, kde byla voda a dalo se tam přespat. Jednou jsem už nemohl své zoufalství vydržet, tak jsem odhodil sandály i ponožky, běžel lesem a křičel na Boha, ať mne zachrání,“ řekl Chilan.  

Zmátly ho drogy, nebo víla?
Podle některých táborníků mohl Acuña před svým zatouláním sníst nějaké omamné houby nebo vypít nápoj s podobnými účinky. Pár hodin před svým zmizením se totiž začal divně chovat. Na pomoc s jeho hledáním byli přizváni i místní šamani, kteří zase tvrdili, že muži k šílenství pomohla víla Duende, protože prý urazil Pachamamu, Matku Zemi.

Ztracený muž se choval pomateně...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.