Poslanci a interpelace ve Sněmovně: S ministry na slovíčko? To raději na sluníčko... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Poslanci a interpelace ve Sněmovně: S ministry na slovíčko? To raději na sluníčko...

Sněmovna včera ve švech zrovna nepraskala...
Sněmovna včera ve švech zrovna nepraskala... (Foto Aha! – Alexandr Malachovský)

Chtějí po členech vlády odpovědi na palčivé otázky, pak se na ně ale vykašlou. Pravidelné písemné interpelace Sněmovna včera neprobírala, protože v sále nebylo dost poslanců.

Sněmovna je usnášeníschopná až v případě přítomnosti minimálně třetiny všech poslanců, tj. 67. Jenže přes opakované výzvy místopředsedy Sněmovny Vojtěcha Filipa (61, KSČM) se počet přihlášených poslanců pohyboval mezi 64 a 66.

Předseda komunistů to pak vzdal a vystřídal ho další místopředseda Petr Gazdík (STAN a TOP 09). Ani on nebyl úspěšný, takže vyhlásil čtvrthodinovou přestávku. Po přestávce ale nikdo další nedorazil, takže šéf klubu KSČM Pavel Kováčik požádal o přestávku na jednání klubu do 11 hodin, kdy končil čas pro interpelace vyhrazený.

Jako by ministři tušili, že si poslanci budou chtít užít jeden z posledních slunných dnů sezony. Jejich místa v sále zůstala totiž také neobsazená. Interpelace byly zrušeny vícekrát, vždy ale kvůli nepřítomnosti členů vlády.

Ze včerejšího jednacího dne nebo z jeho části se formálně omluvilo více než 40 poslanců a poslankyň a také desítka členů kabinetu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.