Ortoped skončil v klepetech: Falšoval zprávy pro pojišťovny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ortoped skončil v klepetech: Falšoval zprávy pro pojišťovny!

Ortopeda Daniela H. zatkla včera policie.
Ortopeda Daniela H. zatkla včera policie. (Foto Aha! – Kateřina Moravcová)

Pojišťovací podvody za milionové úplatky. Takovým byznysem si k lékařskému platu přilepšoval ortoped Daniel H. (47). Jenže došlo i na něj, včera ho zatkla policie.

Rozsáhlou akci »Hippokrates« spustili karlovarští kriminalisté již na jaře. Mezi podvodníky, kteří měli podvádět při sepisování úrazových smluv u různých pojišťoven, skončil včera i chebský ortoped a zástupce primáře chomutovské nemocnice Daniel H. Právě on byl jedním z hlavních aktérů.

„Zadrželi jsme čtyři osoby, které za úplatu vystavovaly nepravdivé lékařské zprávy na neexistující úrazy nebo úmyslně prodlužovaly dobu léčení úrazů,“ potvrdila policistka Zuzana Týřová. Při sepisování pojistek navíc zadržení falšovali údaje, aby od pojišťoven dostali co nejvíc peněz. A to se jim i dařilo, alespoň do chvíle než se na to přišlo. „Zadržení svým jednáním získali asi 36 milionů korun. Všem hrozí trest až 10 let,“ dodává Týřová.

Video se připravuje ...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.