UFO na jihu Čech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

UFO na jihu Čech!

28. června 2014 - Boskovice
28. června 2014 - Boskovice (Foto: ara)

V souvislosti s hledáním tajemného původce kruhů v obilí neboli agrosymbolů se občas používá název »obilný duch«. Je to slepá přírodní síla, nebo energie v rukou inteligentního návrháře z jiné planety?

Pokud je tvůrcem kruhů v obilí inteligentní bytost, pochází odněkud z vesmíru, nebo má ryze pozemský původ? Odpovědi na tyto otázky nemáme, i když můžeme říkat, že jsou více nebo méně pravděpodobné. K odhalení nepomohlo ani zajímavé pozorování UFO, které se odehrálo v chalupářské oblasti s názvem Blata poblíž Nových Hradů na Českobudějovicku. Velmi odlehlá oblast se stala svědkem pozorování zajímavého jevu právě v létě roku 2000, kdy se v oblasti objevil velký agrosymbol.

„Z chalupy jsem viděl jasně zářící oválný předmět, který stálou rychlostí letěl půl metru nad zemí. Vyletěl ze zahrady sousední chalupy, proletěl skrz pletivový plot a poté kroužil nad polem, pohyboval se velmi tiše. Vypadalo to naprosto přesně jako světelné koule pozorované a již mnohokrát zachycené na kameru.

Jediný rozdíl byl v rychlosti pohybu,ta byla velmi malá.Zhruba rychlost svižné chůze. Po několika minutách pozorování jsem šel raději domů, měl jsem strach,“ popisuje svědek pan Petr s tím, že objekt byl modrý a pohyboval se, jako by ho někdo řídil. Jaké bylo jeho překvapení, když se o několik hodin později probudil.„Ráno byly na poli kruhy v obilí, které mohly mít zhruba 40 metrů na délku. Asi nikdy nebyl den, kdy bych si na to nevzpomněl...“

O CO MOHLO JÍT?

Přestože jsou v České republice i ve světě kruhy v obilí ve zhruba 95 % vytvořeny lidmi, zbytek zůstává výzvou k odhalení. Tvůrcem může být příroda – kulový blesk či vzdušný vír s nějakým výbojem. Pravda je, že v době pravděpodobného vzniku u mnoha obrazců bylo zároveň pozorováno UFO, stejně jako v případě našeho příběhu. Nejde však o mimozemské dopravní prostředky, ale spíše o neidentifikovatelná světla nebo záhadně svítící »mraky«. Skutečného původce fenoménu ve skutečnosti ještě nikdo nepřistihl přímo při činu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.