Matka Čecha (21), který se chtěl přidat k Islámskému státu: Ptali se ho, dokážeš to odpálit? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Matka Čecha (21), který se chtěl přidat k Islámskému státu: Ptali se ho, dokážeš to odpálit?

Matka džihádisty z Plzeňska Dana S.
Matka džihádisty z Plzeňska Dana S. (Foto Aha! - Z. Schnapka)

Je obviněný z přípravy teroristického útoku, prvním Čechem, který se podle policie chtěl přidat k bojovníkům Islámského státu. Jana S. (21) zatkla v únoru turecká policie s letenkou na syrské hranice a poslala zpět do Česka.

Tady byl nejprve vyšetřován na sv bodě a 20. července vzat do vazby. Jeho matka Dana S. (46) teď byla kvůli synovi na výslechu u policie.

„Chtěli vědět, jaký je, s kým se stýkal. Syna se ptali, jestli je schopen si na sebe navléci vestu náloží a jít se odpálit. Honza jim odpověděl, že by to neudělal, a to ani na louce, kde by byl sám,“ tvrdí jeho máma. Také se ptali, jestli jí vepřové maso. „Řekla jsem jim, že vepřové nejím já a doma z něj nevařím. Ptali se také na to, jestli se Honza zajímá o víru. Ano. Doma má korán i bibli. Ale do vězení chtěl po mně poslat bibli,“ říká Dana S. a pokračuje: „Vyptávali se i na to, kdy si nechal narůst dlouhé vousy. To bylo nedávno. Ale vousy měl odjakživa. Nerad se totiž holil.“

Přečtěte si
mrkevmrkev
20. 8. 2016 • 09:35

Který běžný 21 letý mladík, má doma korán? Je to divné, zeptala bych se u řezníka, jestli matka nelže, v kostele jestli oba jsou věřící a navštěvují bohoslužby. Muslimské matky také stojí za svými syny, že to jsou hodní hoši. Vousy, střílečky a bojové hry na PC, korán, vyloučení vepř. masa, turistika do oblasti Sýrie. Dost indicií, chlapec byl fascinován IS.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.