Barbaři z Islámského státu: Novorozenci dali k hlavě pistoli, granát a pak… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Barbaři z Islámského státu: Novorozenci dali k hlavě pistoli, granát a pak…

Fotografie
Fotografie (internal)

O tom, že Islámský stát ovládají poněkud podivné hodnoty, už asi nikdo nepochybuje. Veřejné popravy před dětmi, upalování, řezání hlav. Vše pochopitelně na nevinných a bezbranných. Tím hrdlořezové děsí svět. Teď se však ukazuje, že jejich vlastní svět je ještě divnější…

Jak oslavit narození dítěte na území ovládaném Islámským státem? Dáte mu k hlavě granát, pistoli a jakýsi rodný list. Pak to všechno vyfotíte, dáte to na sociální sítě s tím, že tenhle maličký podle vás také bude jednou lidem řezat hlavy. Chorobná propaganda opravdu překračuje veškeré hranice.

Aktivista bojující proti hrdlořezům ke snímku napsal: „Toto dítě bude nebezpečím i pro vás, nejen pro nás,“ což je velmi výstižné. Abu Ward Al-Raquawi tvrdí, že fotka pochází přímo ze srdce Islámského státu, který ji šíří, aby zradikalizovala novou generaci džihádistů.

Dítě se podle údajů v dokladu jmenuje Jrah, jeho matka Om a otec Abu. Na certifikátu, který se podobá rodnému listu, se píše: „Doklad dítěti vystavil Islámský stát.“

Pravost obrázku je třeba ještě ověřit, nicméně podle některých znaků odpovídá předešlé propagandě radikálních islamistů. Děti totiž extrémisté používají čím dál častěji. Nedávno zveřejnili fotku dítěte převlečeného za bojovníka IS, kterak leží na černém praporu společně s granáty a automatickými zbraněmi.

O něco dříve zase terorista Khaled Sharrouf zveřejnil fotku svého sedmiletého chlapce, jak drží za vlasy useknutou hlavu syrského vojáka. Vše doplnil slovy: „To je můj chlapec!“. IS také zveřejnil hned několik videí, na kterých malé děti popravují zajatce, jak z řad cizinců, tak z řad muslimů.

Autor:  ph

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.