Nic ji nedokáže zastavit: Ochrnutá holčička svůj handicap vůbec nevnímá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Nic ji nedokáže zastavit: Ochrnutá holčička svůj handicap vůbec nevnímá!

Rodiče Evelyn vlastnoručně vyrobili kolečkové křeslo. Ta na něm nyní jezdí jako drak!
Rodiče Evelyn vlastnoručně vyrobili kolečkové křeslo. Ta na něm nyní jezdí jako drak! (Foto ara)

Evelyn Moore si prožila krušné chvíle. Už jako čtyřměsíčnímu miminku jí lékaři našli nádor na páteři. Přes snahu doktorů holčička nakonec ochrnula.

Malá Evelyn nastoupila na osmikolovou chemoterapii. Vzápětí se však její rodiče dozvěděli srdceryvnou zprávu. Nádor totiž doslova drtil dívčinu páteř. Ta tlak nevydržela a malá Evelyn bude navždy od rukou dolů ochrnutá.

Rodiče se ale nevzdali a rozhodli se, že dceři sami vyrobí kolečkové křeslo. Součásti na něj použili z kuchyňské linky, nočníku a dětského kola. Kolečkové křeslo bylo na světě a to za pouhých sto dolarů.

„Napřed jezdila dopředu, pak dozadu, pak přišla na to, jak se otáčet a teď pořád do něčeho naráží v obyváku, protože prostě jezdí tak rychle,“ uvedla její matka pro Daily Mail. „Přijdete domů a pláčete. Vrátíte se další den a jsou z vás ti nejsilnější tatínek s maminkou, protože zkrátka nemáte jinou možnost,“ dodává paní Moorová.

Evelyn kolečkové křeslo používá od sedmi měsíců a rodiče doprovází úplně všude. Takové nakupování sice trvá o něco déle, ale jinak dělá Evelyn všechno ostatní jako děti v jejím věku. „Nikdy jsem nečekal, že bude mít tak silnou vůli, a dokáže se na tuhle situaci tak rychle adaptovat,“ říká dojatý otec. „A jak rychle se naučila ovládat křeslo, mě úplně ohromilo. Nic ji nedokáže zastavit,“ dodává pan Moore.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.