Pavel Knap (41) zachránil život cyklistovi: Místo poděkování jen VÝČITKA... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Pavel Knap (41) zachránil život cyklistovi: Místo poděkování jen VÝČITKA...

„Pokud by se podobná situace opakovala, zachoval bych se stejně,“ říká Pavel Knap.
„Pokud by se podobná situace opakovala, zachoval bych se stejně,“ říká Pavel Knap.  (Foto pro Aha! – Petr Podroužek)

Motocyklový závorník Pavel Knap (41) z Liberce zachránil svojí duchapřítomností život Robertu S. (49), který při jízdě na motokole a bez přilby skončil v příkopě u Pstruží na Frýdecko-Místeku se zapadlým jazykem.

„Projel jsem rychlostní zkoušku, ve které mi začala motorka zlobit. Nakonec jsem to vzal nejkratší možnou trasou do depa. Při jednom ze sjezdů jsem spatřil siluetu ležícího člověka. Muž ležel na břiše se sedřeným a zabořeným obličejem do asfaltu a ruce i nohy měl spletené jakoby do vánočky. Bylo vidět, že má v hlavě díru, ze které mu tekla krev. Chroptěl a škubal sebou,“ popisuje Knap.

Zahodil motorku a běžel pomoci. „Měl zapadlý jazyk. Bylo těžké mu ho vytáhnout, druhou rukou jsem mu ucpal krvácející ránu na hlavě,“ říká Knap, který se stal nečekaně hrdinou závodu, i když ani nedojel do cíle.
Vděku se ale nedočkal.

„Zachráněný mi zavolal se slovy: To jsem já, co jste mu zachránil život, a teď z toho mám ještě oplétačky, tak čau. To bylo celé. Nedal mi šanci se ho na něco zeptat,“ dodal Knap. A proč zachráněný Robert S. poděkoval výčitkou? Před jízdou pil. Na otázku týkající se alkoholu odpověděl: „Alkohol? Cosi málo ho tam bylo.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.