Velkofilm Letopisy Narnie opět v Praze - Kulisy už stojí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Velkofilm Letopisy Narnie opět v Praze - Kulisy už stojí!

Letopisy Narnie jsou prý filmem pro děti i dospělé.
Letopisy Narnie jsou prý filmem pro děti i dospělé.

PRAHA – Pražské natáčení druhého pokračování amerického filmu Letopisy Narnie je v plném proudu. Obrovské dekorace pro snímek s podtitulem Princ Kaspian vyrůstají na barrandovských pozemcích.


Pražské filmové ateliéry se podílely už v roce 2005 na natáčení prvního dílu této rodinné výpravné ságy. A zatímco tehdy mezi dekoracemi vládla skalní města, druhý díl se bude odehrávat hlavně v lesích. Na Barrandově také vyrůstají pohádkové kulisy zámku, hradního nádvoří a kus lesa s trávníkem. „Je to náš největší projekt od roku 2004, kdy jsme hostili natáčení Dickensova románu Oliver Twist v režii Romana Polanského,“ uvedl Vladimír Kuba ze společnosti Barrandov Studio.

Kliknutím zvětšeteKromě venkovních prostor filmaři využívají tradičního prostředí barrandovských studií a nových ateliérů MAX, které byly slavnostně otevřeny v prosinci loňského roku. Některé exteriéry se natáčejí i v okolí Ústí nad Labem.

Rozpočet snímku přesáhne 100 milionů dolarů a kromě České republiky film vzniká například na Novém Zélandě nebo v Polsku. Filmaři si oddechnou až v srpnu, kdy by náročné přípravy filmu měly skončit.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšetePrinc Kaspian vzniká podle druhé ze sedmi knih o fantazijním světě zvaném Narnie, jejímž autorem je spisovatel Clive Staples Lewis. Od událostí v prvním díle, kdy děti z válečného Londýna objevily ve venkovském sídle skříň s vchodem do pohádkového světa, uplynul pouhý rok. Děti se však vracejí do země skřítků a mluvících zvířat, ve kterém mezitím uběhlo 1300 let. Kliknutím zvětšetePo boku prince Kaspiana budou bojovat o jeho neprávem odebraný trůn a pokusí se zemi osvobodit od nadvlády falešného krále.

V hlavní roli filmu se představí Georgie Henley (Lucy), Skandar Keynes (Edmund), William Moseley (Peter) nebo Anna Popplewell (Susan). Režisérem snímku je Andrew Adamson. Na premiéru filmu si diváci počkají do května příštího roku.


Autor: (and)
Foto Aha! – Martin Přibyl, Profimedia.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.