Evropský unikát: Zabil 3 samice a teď bude mít mladé! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Evropský unikát: Zabil 3 samice a teď bude mít mladé!

Unikátní foto námluv krokodýla mořského. Golem není žádný gentleman. Drsným způsobem přemlouvá samici Adélu k páření.
Unikátní foto námluv krokodýla mořského. Golem není žádný gentleman. Drsným způsobem přemlouvá samici Adélu k páření. (Foto: Zoo Protivín)

Krokodýlí zabiják! To je Golem, skoro pětimetrový krokodýl z protivínské zoo. Teď konečně udělal ošetřovatelům radost. »Podlehl« až samici Adéle, která nakladla 18 vajíček.

Než se v zoo mohli radovat z krokodýlích vajíček, dalo to hodně práce. S partnerkami, které mu v zoo vybrali, se totiž samec krokodýla mořského Golem nepáral. „Má agresivitu v genech. Tři samice už usmrtil. Tak to v přírodě chodí,“ poznamenal šéf protivínské zoo Miroslav Procházka.

Golem se nakonec »shodl« se čtvrtou krokodýlí dámou Adélou. Z 18 vajec jsou některá oplodněná. „Samici jsme přivezli z thajské farmy. Ani ona ještě neměla potomky. Po spáření ale i Adéla musela z terária pryč,“ uvedl Procházka, jenž je na obrovského samce pyšný. „V Evropě by velikostí sotva našel konkurenci,“ dodal chovatel s tím, že Golem stále roste a bude dlouhý kolem šesti metrů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.