Dva mrtví policisté! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dva mrtví policisté!

Ve zničeném voze neměli policisté šanci přežít.
Ve zničeném voze neměli policisté šanci přežít.

MARKOVICE – Dva dopravní policisté včera dopoledne zahynuli při tragické dopravní nehodě v Markovicích na Chrudimsku. Oba muži ve věku 30 let spěchali k nehodě na kruhovém objezdu v Chrudimi.


Jeli k drobné nehodě, cestou těžce havarovali

Smutným paradoxem je, že kolize, kterou měli řešit, nebyla nijak vážná a obešla se bez zranění…

Neštěstí se odehrálo krátce před 11. hodinou. Policistům zbývaly k nehodě už jen dva kilometry, když se služebním vozem VW Transporter v Markovicích na okraji Chrudimi vjeli zhruba ve stokilometrové rychlosti do protisměru a narazili do betonového mostu. Auto se s nimi převrátilo na střechu.

Jeden z nich vylétl po nárazu oknem z auta, podle svědků nebyli totiž policisté připoutáni. Dalšího muže z trosek vozu vytáhli lidé z okolí. Na místo přijela jako první záchranka a krátce po ní hasiči. „Nejdříve jsme pomáhali lékařům s oživováním obou zraněných. Bohužel ale oba na místě zemřeli,“ uvedla mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková. Když skončil marný boj o záchranu policistů, pustili se hasiči do likvidace nehody. Kromě jiného zajistili místo nehody proti požáru a úniku pohonných hmot do okolí.

Odstranění následků havárie trvalo několik hodin. Příčinu tragické kolize policie zatím vyšetřuje. Osudnou roli zřejmě sehrálo i sychravé počasí a mokrá vozovka. „Kromě jiného bude znalec zkoumat, zda na autě nebyla technická závada,“ dodal operační důstojník.


Autor: Saša Vetkovská
Foto pro Aha! – Zdeněk Bláha

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.