Policista zastřelil řidiče! Vraždu přítele vysílala živě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Policista zastřelil řidiče! Vraždu přítele vysílala živě!

Muž umírá, policista na něj stále míří pistolí.  Po chvíli řidič vydechne naposledy.
Muž umírá, policista na něj stále míří pistolí. Po chvíli řidič vydechne naposledy. (Foto Facebook, reprofoto Youtube)

V extrémní situaci prokázala chladnokrevnost a duchapřítomnost. Když policista zastřelil jejího neozbrojeného přítele Philanda Castila (†32), vzala Lavish Reynolds mobil, umírajícího partnera i panikařícího strážníka natočila a vraždu živě vysílala na internetu!

Drsný incident se odehrál v americké Minnesotě. Vůz, který Afroameričan Castila řídil a Lavish seděla na místě spolujezdce, zastavil policista. Philanda vyzval, aby mu předložil doklady. Ten sáhl do přihrádky a – v tu chvíli na něj policista asi čtyřikrát vystřelil!

Řekněte, že jste ho nezabil...

Co následovalo, už Lavish natáčela a živě »streamovala« na Facebook. „Policista právě střelil mého přítele. Vyzval ho, ať mu dá doklady. Když pro ně přítel, který policistu pro jistotu upozornil, že má zbrojní pas a v autě má zbraň, sáhl, čtyřikrát na něj vystřelil,“ popisuje žena s ledovým klidem. „Řekl jsem mu, ať neschovává ruce,“ řve hystericky strážník, který do otevřeného okénka stále míří pistolí. „Řekl jste mu, ať vám dá doklady, a pak jste ho čtyřikrát střelil,“ opáčí žena a policista, který zní, jako by měl na krajíčku, zakřičí: „Do hajzlu!“ Philando mezitím přestane sténat a nehýbe se. Až v tu chvíli Lavish zpanikaří. „Ježíši, prosím, ať není mrtvý, ať není mrtvý. Strážníku, řekněte mi prosím, že jste ho nezabil, řekněte mi, že takhle neumře...“ Ženu pak odvedou do policejního vozu, kde přenos končí.

Protesty jako ve Fergusonu?

Zabití (ne)ozbrojených Afroameričanů rukama policistů nejsou v USA ničím neobvyklým. Nejvíc se o nich mluvilo v listopadu 2014, kdy soud ve Fergusonu omilostnil strážníka Darrena Wilsona (30), který zastřelil jistého Michaela Browna (†18). Po verdiktu vypukly ve Fergusonu i dalších městech obří pouliční nepokoje. Budou se teď po smrti Philanda Castila opakovat?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.