Obžalovali univerzitního asistenta: Z kamaráda udělal otroka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Obžalovali univerzitního asistenta: Z kamaráda udělal otroka!

Josef B. nařčení z otrokaření kamaráda zlehčuje
Josef B. nařčení z otrokaření kamaráda zlehčuje (Foto: ara)

Jako novodobý otrokář se měl chovat ke kamarádovi a společníkovi v podnikání Zdeňkovi P. (27) pardubický univerzitní asistent Josef B. (28). Zotročovaný muž utrpěl trauma a muže pohnal k soudu, kde mu hrozí až 10 let. Ten ale vše bagatelizoval.

„Mnoho věcí v žalobě se stalo, ale byly vytaženy z kontextu. Mohl jsem překročit etickou mez, ale na druhou stranu, na hrubý pytel hrubá záplata,“ řekl Josef B.
Zdeňka P. znal od střední školy z matematických olympiád a zjistil, že je uzavřeným a snadno zmanipulovatelným člověkem.

V době vysokoškolských studií s ním začal podnikat v počítačové technice a v reklamě. Jejich spolupráce ale vypadala tak, že Zdeněk P. makal od rána do noci a Josef B. jej kontroloval, honil a peskoval. Přímo ho nazýval otrokem nebo na něj volal Zdeničko, aby jej zesměšnil.

Josef B. nařčení z otrokaření kamaráda zlehčuje
Když něco nesplnil, sám si musel jeho otrok navrhnout trest nebo zaplatit pokutu, podepsat dlužní úpis. Pro Josefa B. také obstarával slečny a pohoštění, pracoval na jeho zahradě, staral se o jeho psy. Ten ho měl přitom v moci, protože mu podepsal několik směnek na celkem 20 milionů korun.
Zotročovaný Zdeněk P. utrpěl posttraumatickou stresovou poruchu.

Přečtěte si
ellenic
28. 6. 2016 • 10:05

A takový morální ubožák dělá asistenta na fakultě . To snad není ani možné, jak se dokáže pan inženýr chovat . Rozkopat mu ksicht. Doufám, že soud mu to pořádně spočítá , hajzl jeden.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.