Nemocného Františka (58) podfoukli hned dvakrát: Obrali ho o 100 000 Kč | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Nemocného Františka (58) podfoukli hned dvakrát: Obrali ho o 100 000 Kč

Podvodníci okradli nemocného Františka o 100 tisíc korun.
Podvodníci okradli nemocného Františka o 100 tisíc korun. (Foto Aha! – Jana Gogová)

Lidské hyeny na straně jedné, na druhé naivita způsobená nemocí. Výsledek? František (58) z Otrokovic zotavující se po mozkové mrtvici přišel o 100 000 korun. A podvodníci s polským přízvukem se napakovali. 

Muž a žena kolem padesátky s polskou espézetkou na autě oslovili ve Zlíně-Malenovicích Františka (58). Připravenou měli klasickou legendu: „Vážně se nám zranil známý, potřebujeme 50 tisíc českých korun na operaci.“ Prý když pomůže, dostane na oplátku dolary. František, který v únoru utrpěl mozkovou mrtvici, se jim pochlubil, že není problém, má přece na knížce 300 tisíc. „Doma jsem si vzal vkladní knížku a vybral 50 tisíc,“ popisuje. Je neuvěřitelné, že i přes varování pokladní v bance, aby si dal pozor na podvodníky, výběr ještě jednou zopakoval. Tvářili se zoufale, chtěl pomoci. Operace se údajně prodražila...

„Svezli mne do Zlína a já jsem vybral stejnou částku, kterou jsem jim pak předal,“ potvrzuje. Dolary mu ukázali a pak »předali« v minitrezorku. Zamčeném... Už ale jaksi zapomněli přidat klíček. Druhý den s trezorem zašel František k zámečníkovi, ten mu ho odemkl a on uvnitř našel jen desítky papírových kuchyňských ubrousků! Po podvodnících i stotisících se slehla zem. „Důrazně varujeme – nikdy nikomu nesvěřujte vlastní peníze,“ říká policejní mluvčí Monika Kozumplíková s tím, že pachatelům hrozí za podvod až pětiletý trest pobytu ve vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.