Hyena! Před seniorkou (93) se vydával za zetě: Vylákal z ní 60 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hyena! Před seniorkou (93) se vydával za zetě: Vylákal z ní 60 tisíc!

Muž komunikoval se seniorkou přes telefon, volal jí hned několikrát a stále naléhal, aby vyrazila pro půjčku do banky.
Muž komunikoval se seniorkou přes telefon, volal jí hned několikrát a stále naléhal, aby vyrazila pro půjčku do banky. (Foto Aha! – David Malík)

Finty zlodějům, kteří se neštítí okrádat seniory o jejich celoživotní úspory, stále vycházejí. 92letá paní Hana přišla o 60 tisíc korun a se svým příběhem se rozhodla svěřit Nedělnímu Aha!

Celé to začalo telefonátem. „Zavolal mi, vydával se za mého zetě Jirku a říkal, že má možnost koupit auto za 450 tisíc a že potřebuje peníze a ptal se mě, kolik mám doma,“ popisuje paní Hana z Prahy s tím, že po chvilce hovoru mu přiznala, že doma má 20 tisíc korun a 1500 eur (asi 40 500 korun). Muž ji prý stále nutil vydat se do banky pro půjčku. „Volal mi několikrát a pak najednou zazvonil dole před barákem, že mám přinést peníze,“ říká podvedená žena a pokračuje: „Venku stál cizí člověk, tak jsem se ho ptala, kde je můj zeť, a on na to, že pracuje a posílá ho za sebe. Do banky jsem se pak vydala a naštěstí mi ty peníze hned nepůjčili.“ Seniorka mu tedy dala »jen« 60 tisíc, co měla doma.


Když pak mluvila s opravdovým zetěm, nestačila se divit a rovnou se spolu vydali na policii. Na domě paní Hany je naštěstí nainstalovaná kamera, která zachytila obličej pachatele. „Pokud někdo na kamerových záběrech muže pozná, ať se obrátí na linku 158,“ uvedla pražská policejní mluvčí Adéla Macková.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.