Vrah z tramvaje č. 17: Jak si vybral právě tuto ženu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Vrah z tramvaje č. 17: Jak si vybral právě tuto ženu!

K mordu došlo v tramvaji číslo 17.
K mordu došlo v tramvaji číslo 17. (Foto Aha! – Martin Přibyl, ara)

»Dobrý den, já jsem vrah«, s těmito slovy přišel na policejní služebnu v pražských Strašnicích muž (63), který před více než dvěma lety zastřelil v Praze ženu (†64) v tramvaji číslo 17.

Udat sám sebe přišel vrah na služebnu v pražských Strašnicích v úterý večer. Zpočátku to vypadalo jako špatný vtip. „Zazvonil s tím, že se jde dobrovolně přihlásit na policii a přináší i vražednou zbraň,“ popsala policejní mluvčí Andrea Zoulová. Podezřelého si ihned převzali detektivové a několik hodin ho vyslýchali.

„S ohledem na důkazy ho vyšetřovatel obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupežné vraždy,“ uvedla Zoulová. Obviněn byl také z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku (podle informací Aha! jí měl sebrat peněženku s platebními kartami) a nedovoleného ozbrojování.

Kriminalisté budou nyní prověřovat výpověď obviněného, svědků a také budou čekat na výsledky znaleckých zkoumání, kromě jiného vyjádření znalců k psychickému zdraví podezřelého. Státní zástupce včera podal k Obvodnímu soudu pro Prahu 4 návrh na uvalení vazby. „Důvodem je obava, že by obviněný mohl uprchnout nebo se skrývat,“ objasnila Štěpánka Zenklová, mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze. Měla smůlu

Pozůstalí se ptali, proč musela zemřít právě ona. Vše nasvědčuje tomu, že byla ve špatnou dobu na špatném místě. Cestovala sama ve druhém prázdném voze tramvajové soupravy, a tak byla pro vraha snadnou kořistí. „V celém případu podle všeho hrála roli pouhá náhoda, kdy pachatel neměl k oběti žádný bližší vztah,“ upřesnila Zoulová.

Co se stalo

Žena (†64) nastoupila odpoledne 13. února 2014 do tramvaje číslo 17 na Palackého náměstí a jela na konečnou zastávku Levského v Modřanech. Tam už nevystoupila. Zůstala sedět a tramvaj i s ní jela zpátky. V zastávce U Libušského potoka si cestující všimli, že je v bezvědomí a z hlavy jí teče krev. Už jí nebylo pomoci.

Ženu před smrtí zachytila průmyslová kamera.
Na této služebně se vrah udal.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.