Modelky na skok u Fidela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Modelky na skok u Fidela!

Havanská ulice coby přehlídkové molo.
Havanská ulice coby přehlídkové molo. (Alejandro Ernesto)

Komunistická Kuba dosud lákala k návštěvě pro svoji bizarnost a rozporuplnost jen turisty, po avizovaném uvolnění poměrů se ale o ostrov diktátora Fidela Castra začal zajímat i módní průmysl a svět showbyznysu.

Hlavní město Havana se tento týden dočkalo takového návalu celebrit, že místní lidé nestačili vytahovat foťáky. Plejádu jmen znali sotva z časopisů, a to ještě jen zřídka. Značka Chanel v čele s Karlem Lagerfeldem (82) se totiž rozhodla, že jako první módní dům přímo na havanské ulici uspořádá přehlídku za účasti slavných tváří.
Do města se proto sjely stovky milovníků módy i odborníků, aby jedinečnou událost zhlédly. Nóbl akce se odehrála na promenádě Paseo del Prado, která je lemovaná mramorovými lavičkami a vysokými stromy.

Vnuk Castra chce předvádět...

Novou kolekci přijel představit sám Lagerfeld a dovezl si zástup kamarádů. Doprovod mu klasicky dělal kmotřenec Hudson, syn modela Brada Koeniga, který s návrhářem dlouhodobě spolupracuje. Pozvání přijala i brazilská kráska Gisele Bündchen (35), francouzská herečka Vanessa Paradis (43) nebo její britská kolegyně Tilda Swinton (55). Podívat se přišel i herec Vin Diesel (48) či vnuk Fidela Castra Tony (19), který se sám chce stát modelem. Místní si ale slávu neužili. Pokud neměli to štěstí, že bydleli přímo v koloniálních domech na promenádě, neviděli nic. Oblast totiž zabezpečila policie a přes zátarasy a hlídky se nikdo nedostal. Většina z nich by si stejně nemohla žádný kousek značky koupit, průměrná měsíční mzda na ostrově je totiž v přepočtu asi 570 korun.

První loď z USA

Šéf značky Bruno Pavlovsky se nejdřív obával, zda se přehlídka vůbec uskuteční, nakonec ale přiznal, že úřady byly velmi vstřícné a nápomocné. Aby taky ne. Kubánská ekonomika zrovna nekvete, a tak je vláda vděčná za každou příležitost, jak přivábit utrácející boháče. Proto do havanského přístavu dorazila první zaoceánská americká loď po 50 letech, v zemi se natáčí další pokračování slavné série Rychle a zběsile a svou reality show sem přijela zvěčnit i Kim Kardashian s rodinou.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.