Z depresí ji vytáhl neobvyklý mazlíček! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Z depresí ji vytáhl neobvyklý mazlíček!

Pětaosmdesátiletá Irene se díky malému návštěvníkovi dostala z těžkých depresí.
Pětaosmdesátiletá Irene se díky malému návštěvníkovi dostala z těžkých depresí. (Foto: ara)

Po smrti manžela upadla pětaosmdesátiletá Irene Smith do depresí a chuť do života tak dočista ztratila. Tu jí ale nečekaně vrátil neobvyklý mazlíček.

Irenin soused Brian (65) zasvětil péči o jezevce celý svůj život. Jednou v lese našel malého, zraněného a opuštěného jezevce, který potřeboval dočasnou péči. Jak uvádí facebooková stránka dobročinné organizace Age UK, Brian si při prvním pohledu na Fida, jak malého jezevce pojmenoval, vzpomněl na svou posmutnělou sousedku. Proto neváhal a malého „lazara“ odnesl do péče právě jí, která už poslední dobou ani nevstala z postele.


Irene byla z Fida nadšená! „Nikdy jsem neviděla jezevce naživo, jen v televizi. Cítím se díky jeho přítomnosti daleko lépe. Dokonce jsem překousla i to, že mi neustále vyhrabával růže na zahrádce. Probudil ve mně zas radost ze života,“ řekla stařenka Age UK. Fidovy ostré zoubky ale nezaútočily pouze na růže. Dokázal si otevřít i Irenin mrazák a spořádat celou vaničku zmrzliny, dva koláče a pytlík hrášku! I přesto jeho přítomnost milovala a s láskou o něho pečovala. Když se malý nezmar ze zranění zmátořil, společně s Brianem ho vypustila zpět do přírody. Ten své sousedce slíbil, že jakmile narazí na jezevce, který bude potřebovat pomoc, její dům bude první „záchrannou stanicí“ na seznamu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.