V Jihlavě tráví psy: Ohroženy jsou i děti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

V Jihlavě tráví psy: Ohroženy jsou i děti!

Brix přežil jen díky své hmotnosti a skvělé kondici.
Brix přežil jen díky své hmotnosti a skvělé kondici. (Foto Aha! – Jiří Čada)

Byl to šok! Na zahradě u domu manželů Vítkových v centru Jihlavy, kde si běžně hrají vnoučata, jim kdosi před jejich očima otrávil psa. O život rhodéského ridžbeka Brixe (8) pak dlouhé hodiny bojovali veterináři.

„Někdo nám sem vhodil otrávenou návnadu a on ji sežral,“ popisoval nečekanou situaci Jiří Vítek. „Ve chvíli to zvíře přestalo slyšet, vidět. Postihl ho strašný třes a křeče. Okamžitě jsem s ním ujížděl k veterináři,“ líčil drama. Brix měl obrovské štěstí, ambulance sídlí jen pár kroků od domu jeho páníčků.

„Nasadili jsme ihned protijed a infuze,“ uvedla veterinární lékařka Petra Orthova. „Zvíře bylo otráveno karbofuranem,“ dodala. Brix jen díky své hmotnosti dvaačtyřiceti kilogramů a skvělé předchozí kondici přežil. Manželé Vítkovi jsou však zděšeni. „Včera jsem u plotu naší zahrady našel otrávenou kunu. Kdo tohle může dělat?“ ptal se Jiří Vítek. „Tady po zahradě běhají vnoučata. To je strašná představa co by se mohlo stát,“ děsila se Marie Vítková. Smrtící karbofuran (furman) je jeden z nejjedovatějších zemědělských pesticidů. Jde o prudký, velmi rychle působící jed. V EU je od roku 2008 zakázaný. Vyrábí se v USA a po internetu jej lze běžně sehnat.

Video se připravuje ...

Přečtěte si
0707
15. 4. 2016 • 12:19

Hnusné lidské hovado!!!! Takovou svini pověsit za nohy a dveřmi mu přiskřípnout hlavu! Soudce z lidu

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.