Korupčník pod dohledem motorkářů: Pomohli mu z basy, už se s nimi ukazuje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Korupčník pod dohledem motorkářů: Pomohli mu z basy, už se s nimi ukazuje!

Drsná trojka, Novák uprostřed!
Drsná trojka, Novák uprostřed! (Gryphons)

Mezi svými! Bývalý senátor Alexandr Novák (62), kterého podmínečně propustili z všehrdské věznice, kde si odpykával čtyřletý trest za přijetí úplatku, se o víkendu objevil na motorkářském srazu v Kadani.

Jak je vidět, svobody si užívá plnými doušky. A na kamarády, kteří se za něj zaručili, nedá dopustit. Alexandr Novák, který seděl za přijetí úplatku 42 milionu korun přijel na černém stroji Harley Davidson a oblíbenou značku prezentoval i na své bundě. Mezi svými se cítil zjevně dobře. Motorkářský spolek Gryphons Novákovi pomohl loni z basy tím, že se na za něj zaručil. A své závazky plní.

Krátce po propuštění ho vzali na výlet do Německa a v září do Dubrovníku. Z kadaňského náměstí odjeli po požehnání motorkám mezi prvními. „Dnes už žádné války. Novák je mi jedno. Oba jsme zmoudřeli nebo dostali za vyučenou, takže klid a pohoda,“ komentoval na srazu Novákovu přítomnost Jaroslav Říha, bývalý chomutovský místostarosta a Novákův tehdejší oponent.

 

Z politika hoteliérem
Novák se dnes živí především jako hoteliér. Po propuštění z basy koupil dva hotely v Chomutově: Royal a Chicago a společnost, kde sedí jeho manželka Eva v dozorčí radě – objekt v centru, bývalý Armabeton. Jinak vlastní pozemky zejména v horských oblastech. Odsouzen byl za přijetí úplatku 42 miliónů při prodeji městských akcií. V odvolacím řízení za to dostal čtyři roky. Odseděl si dva roky a jeden měsíc.

 

Záruka od Gryphons
Soudu jako záruka stačilo, že s odsouzeným Novákem bude sdružení Gryphons spolupracovat, což se v minulosti dělo. Zákonná podmínka pro propuštění tak byla splněna. „Chtěli bychom odsouzenému pomoci při adaptaci do civilního života a převzít záruky za dovršení jeho nápravy,“ napsalo sdružení motorkářů do žádosti, kterou adresovalo Okresnímu soudu v Chomutově. Jako důkaz o tom, že s Novákem spolupracuje sdružení uvedlo zapůjčení pípy na oslavy pálení čarodějnic nebo pořadatelství neckyády v Želenicích.

 

Padaly hlavy
Po propuštění Alexandra Nováka ale začaly padat hlavy. Nejdříve chomutovského státního zástupce Ladislava Kosána (63), a to za nejedno pochybení při hlavním líčení. Do protokolu se vzdal stížnosti a zabránil tím možnosti reagovat opravným prostředkem. Kosán byl potrestán Nejvyšším soudem finančně. Propuštění Nováka ale navíc odstartovalo kontrolu soudce Ivana Nováka (60), který svého jmenovce pustil na svobodu. Ten byl kvůli jinému podmínečnému propuštění v březnu obviněn z přijetí úplatku a zneužití pravomoci. Nyní je postaven mimo službu a pobírá poloviční plat.

Přečtěte si
mirkazam
11. 4. 2016 • 17:17

Tak nevím,co si o tom myslet. Zaručili se za něho motorkáři,koupil za poctivě vydělané prachy hotely,a jede se dál....To když se za nějakého korupčníka zaručí třeba stará Vajtyngrová,tak nakradené prachy zůstanou,ale hlavně ,že se někdo zaručí... tak tomu nerozumím...

bb88
11. 4. 2016 • 16:53

Grázl i přes tu fotku. Kdo už s takovámi lumpy udělá pořádek, pane Babiš ? Jste něco sliboval.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.