Od útoků v Bruselu se stále pohřešuje několik osob: Zoufalí rodiče: Neviděli jste naše dítě? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Od útoků v Bruselu se stále pohřešuje několik osob: Zoufalí rodiče: Neviděli jste naše dítě?

Aline Bastin - jedna z pohřešovaných.
Aline Bastin - jedna z pohřešovaných. (Foto: Reuters, ara)

Neviděli jste Johannu? Jeniffer? Aline? Takové vzkazy s fotkami svých milovaných dětí vyvěšují zoufalí rodiče v belgické metropoli či na sociálních sítích. Od úterních teroristických útoků v Bruselu, kde zahynulo 31 lidí, je hledají. Zatím marně...

Jedněmi z nich byli i rodiče dvojčat z New Yorku. „Stále hledáme Alexandera Pinczowského a jeho sestru Sašu. Jsou nezvěstní od útoku na bruselském letišti. Pokud jste je viděli, nebo o nich něco víte, ozvěte se nám,“ psala na Facebooku jejich vystrašená matka a prosila o pomoc při hledání. Uvedla, jak její děti vypadají, a také upozorňovala, že syn má cukrovku a potřebuje inzulin.

Poslední hovor
Sourozenci byli na návštěvě otce, který pracuje v nizozemském Maastrichtu. Před odletem do Ameriky ale ještě stačili zatelefonovat matce z bruselského letiště Zaventem. „Povídali jsme si, když tu se najednou ozval výbuch a tříštění skla. Poté byl hovor přerušen,“ citovala ženu britská média. Tehdy je slyšela naposledy.

Konec nadějí
Rodičů, kteří hledají své děti, je více. Mnozí z nich se ale postupně smiřují s krutou realitou toho, že se jejich nejbližší z Bruselu už nikdy nevrátí. Mezi ně se včera zařadila i matka Alexandera a Saši, které naděje na shledání s dětmi definitivně vyhasla. Oba při atentátech zemřeli... „Děkujeme za modlitby za naše děti. Nyní ale prosím o respektování soukromí rodiny,“ napsala zlomená matka na Facebook.


I po těch stále pátrají

Johanna Atlegrim (30):
V době útoků byla pravděpodobně v metru. Její rodiče vyvěsili po celém Bruselu její fotky a výzvu, ať se jim lidé ozvou, pokud by o mladé ženě něco věděli. Zatím nedostali žádnou zprávu.

Aline Bastin (29):
I ona byla v osudné úterý v metru. Rodiče ji hledali v nemocnicích, prosí o pomoc na Facebooku... Prozatím bezúspěšně.

Sabrina Fazal:
Matka půlročního synka jela zrovna do školy. Při cestě projížděla stanicí Maalbeek, kde se po ní slehla zem.

Raghavendran Ganesan (31):
Ind žil čtyři roky v Bruselu, kde si našel práci. V úterý už do ní ale nedorazil. „Jsem velmi znepokojený, že se s ním nemůžu spojit,“ říká jeho bratr Chandrasekar.



Přečtěte si
-bello-
27. 3. 2016 • 12:08

Zrušit dočasně ( na věčné časy ) Schengen a kontrolovat nové hranice, jinak to nevidím. Nesympatizuju se Západem v ničem .Dávno mi je jejich " demokracie " k smíchu! Navezli svou ignorací jejich problémů zbytek Evropy do jejich války.Nejdřív kolaboruje Francie s USA a hurá do Iráku, teď když tam má doma černo, hurá s Rusy do Sýrie.Ale nezapomíná celou dobu natahovat ruku pro tučné dotace z EU.Odkud myslíte, že se frustrovaný muslim rojí?No ze své 6 -7 milionové základny ve Francii!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.