Kámo, svezeš mě? Káně trčelo z nárazníku... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Kámo, svezeš mě? Káně trčelo z nárazníku...

Chudák káně!
Chudák káně! (Zbyněk Schnapka/Blesk)

Srážku s automobilem přežila samička (2) káněte lesního. Chudinka zůstala zraněná zaklíněná v  prasklém nárazníku. Z hrozivě vypadající nehody vyvázla se zlomeným křídlem.

Je mírná zima a ptákům se daří. Někteří jsou vypaseni, že se skoro nevznesou. Na blahobyt doplatila i samička káněte. Při vzletu z krajnice silnice nebyla dost rychlá a vlétla přímo pod svištící auto. Prorazila nárazník a zůstala v něm uvězněná. „Řidič s ní ujel několik kilometrů až do nemocnice v Plané. Saniťák se ho ptal, co to přivezl za pacienta. Šofér o ptáku v autě vůbec nevěděl,“ popisuje zvířecí záchranář Karel Bobál, který se dravce ujal.

Bude z ní máma
„Má zlomené křídlo. Bohužel do přírody se zpět už nevrátí. Nebude moci pořádně létat a tak by se samička neuživila. Zůstane u nás ve stanici a pokusíme se, aby mohla vyvést mláďata,“ uvádí Karel Bobál. Káně se má čile k světu. Láduje se myšmi a syrovým masem a z nehody se rychle zotavuje.

 

Autor:  zb

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.