vérázná cestovatelka (57): Na kozlíku jede kolem republiky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

vérázná cestovatelka (57): Na kozlíku jede kolem republiky!

Irena Rejchrtová vyrazila na cestu kolem České republiky spolu s kobylkou poníka Jívkou.
Irena Rejchrtová vyrazila na cestu kolem České republiky spolu s kobylkou poníka Jívkou. (: ČTK)

HRADEC KRÁLOVÉ – Irena Rejchrtová (57) z Pěkova na Náchodsku se vydala na cestu kolem České republiky. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby neseděla na malém povozu taženém kobylkou poníka. Celkem ženu na kozlíku vozu čeká asi 1500 kilometrů.

Irena Rejchrtová (57) z Pěkova na Náchodsku se vydala na cestu kolem České republiky. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby neseděla na malém povozu taženém kobylkou poníka. Celkem ženu na kozlíku vozu čeká asi 1500 kilometrů.

Putování Rejchrtové zabere dva až tři měsíce, čas však pro ni nehraje rozhodující roli. „Nejsem na závodech, hlavně aby se kobylce ani mě nic nestalo,“ dodává žena. Kobylka poníka jménem Jívka, která táhne vozík, je v kohoutku vysoká pouhých 123 centimetrů a rychlost putování tak záleží také na její síle. Denně ujedou kolem 25 kilometrů.

Žena má v plachtou zakrytém vozíku ukrytou ložnici i kuchyň. Společně s ní a s kobylkou cestuje i jezevčík Ben.

Rejchrtová plánovala cestu kolem České republiky už minulý rok. Kobylka však čekala hříbě, takže cestu bylo nutné odložit. „Všechno začalo tím, že mi sousedi dělali naschvály. To mě naštvalo a s kobylkou jsem začala jezdit pryč, a tohle nějak vyplynulo,“ řekla Rejchrtová.

Další nadšenci

2003 – cyklomaratonec Bohumil Kyselý z Třince chtěl nonstop jízdou za šest dnů a šest nocí ujet po republice 2222 kilometrů. Pokus po 90 hodinách a 1256 kilometrech vzdal.

2005 – Pavel Hudeček z Českých Budějovic vyrazil na inline bruslích a s kočárkem s dvojčaty na cestu přes Českou republiku od jihu na sever. Za deset dní zdolal přes 300 kilometrů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.